Αποχή από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια αποφάσισε ο Βορίδης

Share on:

Κυβερνητικές πηγές μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης για το νομοσχέδιο που αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρουν τα εξής: «Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Oι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως έγινε υψηλού επιπέδου συζήτηση, μίλησαν 14 υπουργοί, όλοι είπαν τα επιχειρήματα τους, ενώ οι υφυπουργοί, δεν είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός τους άκουσε όλους και τοποθετήθηκε στο τέλος., ενώ έως το τέλος της άλλης εβδομάδας ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση και πάει για ψήφιση μέχρι μέσα Φεβρουαρίου.

«Πολλοί μπήκαμε στην πολιτική επειδή πιστεύουμε σε μια χώρα που δίνει το χέρι αντί να σηκώνει το δάχτυλο. Και αυτό είναι ένα νομοσχέδιο που δίνει το χέρι», φέρεται να δήλωσε ο Κυριάκος Πιερακκάκης, ενώ η Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε πως: «Όλοι έχουμε περισσότερους από έναν ρόλους. Η ένταση και οι αντιδράσεις καταλαμβάνουν περισσότερο στο δημόσιο διάλογο παρά στην κοινωνική πραγματικότητα», ο Κωστής Χατζηδάκης: «Η αναγνώριση στο γάμο  συνεπάγεται και υποχρεώσεις. Στην πραγματικότητα ερχόμαστε και νόμοι ποιοι με κάτι που υφίσταται. Πόσο άραγε ταιριάζει στην ανθρωπιά να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας» και η Σοφία Ζαχαράκη: «Νομοθετούμε έχοντας την αίσθηση ότι κάνουμε το σωστό. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Έχοντας απόλυτη συνείδηση ότι το πρόβλημα και το δικαίωμα των λίγων είναι υποχρέωση των πολλών».

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE