Γενική απεργία την Τετάρτη | Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Share on:

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Απριλίου με αιτήματα αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Στο πλαίσιο αυτής, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ την ίδια ώρα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Ποιοι θα συμμετέχουν στην απεργία

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Χειρόφρενο θα σηκώσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, λόγω συμμετοχής των διοικήσεων των σωματείων της ΣΤΑΣΥ .

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Οι δυσκολίες της καθημερινότητας, η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ανισότητες, τα εργασιακά προβλήματα σε πολλούς κλάδους, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα  εμπόδια  στην  ελεύθερη  συνδικαλιστική  δράση, αποτελούν «βραχνά» και οφείλουμε να αντισταθούμε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

 Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 π.μ. (έξοδος λεωφορείων από αμαξοστάσια από τις 8:30 π.μ.) ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα. Στα Τρόλεϊ αναμένεται 24ωρη απεργία σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Ακινητοποιημένα αναμένεται να είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν οι επίσημες ανακοινώσεις και από τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Πηγή: Athens transport


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE