Απειλές Ερντογάν| Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη- Αντέχει το ΝΑΤΟ να χάσει την Τουρκία;

Share on:

Συνεχίζει τις προκλήσεις και τους εκβιασμούς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη επανέλαβε το «Μητσοτάκης γιοκ» σημειώνοντας «Είναι αδύνατον να έχω διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Έχει τελειώσει. Πρέπει να συμμαζευτούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ταυτόχρονα διεμήνυσε ότι θα θέσει στον Τζο Μπάιντεν το ζήτημα αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.
«Πέντε συν 4, σύνολο 9 αμερικανικές βάσεις έχουν φτιαχτεί στην Ελλάδα. Ε, γιατί τις φτιάξατε; Εναντίον ποιου τις φτιάξατε; Η απάντησή τους είναι: Τις φτιάξαμε εναντίον της Ρωσίας. Τι εννοείς ότι ‘τις εγκαταστήσαμε ενάντια στη Ρωσία’; Και τι έγινε που τις κάνατε ενάντια στη Ρωσίας; Το θέμα σας είναι μόνο οι S-400 και μόνο οι S-400. Όλο με τους S-400, ασχολείστε. Όλο λόγια. Αυτά θα τα φέρουμε προς συζήτηση στη συνάντηση που θα έχουμε απόψε το βράδυ ή αύριο με τον κ. Μπάιντεν», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έφτασε ακόμα και στο σημείο να εκβιάσει το ΝΑΤΟ, λέγοντας: «Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE