Aντιτρομοκρατική | Βρέθηκε ο βομβιστής της τράπεζας στα Πετράλωνα – Απειλούσε την πρόεδρο Εφετών μέσα από τη φυλακή

Share on:

Αυτός είναι ο βομβιστής της τράπεζας στα Πετράλωνα, στις 25 Ιανουαρίου του 2024 και συλληφθείς μαζί με άλλους εννέα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Μεταξύ των οποίων και η σύντροφός του, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τοποθέτηση της βόμβας στα Πετράλωνα ήταν μαζί. Οι δυο τους συγκατοικούσαν μαζί στο Παλαιό Ψυχικό.

Η γυναίκα των τρομοκρατικών επιθέσεων, σύμφωνα με το Star, εργαζόταν σε εταιρεία σεκιούριτι. Συνάδελφός της σεκιούριτι ήταν επίσης μέλος της οργάνωσης. Ο ρόλος ήταν κομβικός, καθώς αυτή ήταν η οδηγός στο ΙΧ, στην επιχείρηση τοποθέτησης βόμβας στην τράπεζα των Πετραλώνων. Συνοδηγός ήταν ο συνάδελφός της και ακολουθούσε μία μηχανή.

“Σύμπραξη Εκδίκησης”

Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική έχει βάλει στο στόχαστρο έναν… παλιό γνώριμο, τον οποίο εξετάζει για πιθανή εμπλοκή στη συγκρότηση και ένταξη στην οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”. Εκεί έχουν στραφεί οι έρευνες της Υπηρεσίας σχετικά με τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στο γραφείο της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Mega, που επικαλείται στοιχεία της δικογραφίας για την οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”, ο 36χρονος φέρεται να ήταν αυτός που οργάνωσε τη βομβιστική ενέργεια στην πρόεδρο Εφετών, ενώ φέρεται να την είχε απειλήσει τηλεφωνικά.

Ο “παλιός γνώριμος” φέρεται να τηλεφώνησε στη γραμματεία της δικαστικού και να την απείλησε, ζητώντας συγχώνευση των ποινών. Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, καθώς τα τηλεφωνήματα έγιναν από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής που κρατούνταν ο 36χρονος με αποτέλεσμα να αποστείλει και τον φάκελο βόμβα, όπως έχει γίνει γνωστό.

Επιπρόσθετα, σε σημειωματάριο του 36χρονου βρέθηκαν τα ονόματα τεσσάρων εισαγγελέων και ενός αστυνομικού διευθυντή που είχαν χειριστεί υποθέσεις του.

Το παρελθόν των δύο πυροτεχνουργών

Όσον αφορά τους δύο πυροτεχνουργούς, που είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, ο ένας είχε κατηγορηθεί και εμπλακεί το όνομά του σε μία παλαιότερη βομβιστική επίθεση και πάλι σε βάρος δικαστή, αλλά δεν είχε υπάρξει δικαστική έρευνα σε αυτή την υπόθεση.

Ακόμα στον πυροτεχνουργό της πολεμικής αεροπορίας βρέθηκε στο κινητό του μία διαγραμμένη φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε κατασκευάσει ο ίδιος και πρόκειται για το δέμα που στάλθηκε στην πρόεδρο των εφετών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE