Άνοιξη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Όλες οι εκδηλώσεις

Share on:

Αποχαιρετάμε τον χειμώνα και τα κρύα και υποδεχόμαστε την άνοιξη και τα λουλούδια. Με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλές δράσεις το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας βοηθάει να έρθουμε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη.

Προτάσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα περιλαμβάνει το πρόγραμμα μέχρι και τα τέλη Ιουνίου

Από τις 30 Μαρτίου το εμβληματικό γλυπτό Maman (1999) της Louise Bourgeois εκτίθεται στον χώρο της Εσπλανάδας του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό για διάστημα επτά μηνών. Το Maman, με ύψος πάνω από 10 μέτρα, δημιουργήθηκε το 2000, ως πρώτη ανάθεση για το Turbine Hall της Tate Modern, και στη συνέχεια χυτεύθηκε σε μπρούτζο, χάλυβα και μάρμαρο.

Μέσα από την τέχνη της, η Louise Bourgeois εξέφρασε τις βαθύτερες σκέψεις και τους φόβους της, διαχειρίστηκε τα προβλήματά της και έδωσε μορφή στα συναισθήματά της. Στα χαρακτικά, τα σχέδια, τα υφάσματα, τις εγκαταστάσεις και τα γλυπτά της, για τα οποία έγινε περισσότερο γνωστή, η Bourgeois εξερευνά τις έννοιες της ενοχής, του φόβου, της μνήμης, της μητρότητας και της αγάπης.

Καθημερινά από τις 30/03 έως 06/11/2022 | 00.00-00.00
Εσπλανάδα

Ελεύθερη πρόσβαση

Επι πρόσθετα θα ακολουθήσει εργαστήριο γλυπτικής με θέμα “Φτιάξε γλυπτά με τον τρόπο της Μπουρζουά”. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα γνωρίσουνε τις διαφορετικές περιόδους της ζωής της Λουίζ Μπουρζουά μέσα από εικόνες και σχέδια, τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούσε αλλά και τους συμβολισμούς που επέλεγε με βάση τα βιώματα της παιδικής της ηλικίας.
«Φτιάχνω, αποτυχαίνω και ξαναφτιάχνω»

Κυριακή 10/04, 08/05, 12/06 | 11:00-13:00
ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ
 Για παιδιά 7 έως 10 ετών | Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Maman(1999)

Την Πέμπτη 14 Απριλίου το έργο του Δημήτρη Καμαρωτού, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, γίνεται διαθέσιμο για το κοινό του Κέντρου Πολιτισμού διαδικτυακά.

Η παράσταση του Δ. Καμαρωτού, συνθέτη και δραματουργού του ήχου, δημιουργήθηκε μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και τον Μάρτιο του 2021 παίχτηκε 5 φορές με ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση από την ιστορική έδρα της ΕΒΕ, το Βαλλιάνειο Μέγαρο στην οδό Πανεπιστημίου, φτάνοντας σε τουλάχιστον 18.000 οθόνες. 

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022
12:00
Διάρκεια: 90’

Τη Μεγάλη Εβδομάδα το κοινό του ΚΠΙΣΝ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τρεις μουσικές βραδιές κατανυκτικής ατμόσφαιρας. Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμηνεύει τη «Συμφωνία των Θλιμμένων Ασμάτων» του Πολωνού συνθέτη Χένρικ Γκορέτσκι υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Τη Μεγάλη Τρίτη 19/4 και τη Μεγάλη Τετάρτη 20/4 φιλοξενείται η μουσική παράσταση «Της Σιωπής ο Τόπος». Τραγούδια και ορχηστρικά θέματα από το έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη «Μεγάλες Ώρες» αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Vassilikos με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022
20:30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ
Είσοδος με εισιτήριο

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για άνοιξη στο ΚΠΙΣΝ χωρίς τις προβολές στο ξέφωτο να επιστρέφουν. Το καθιερωμένο πλέον Park your Cinema συνεχίζεται και ανανεώνει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες και το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας για τις ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά και κλείνουμε από τώρα ραντεβού για αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές κάτω απ’ τα αστέρια.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες.

Μια ακόμη παράδοση του ΚΠΙΣΝ πλησιάζει: η Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για τον εορτασμό της άνοιξης με μουσική, χορό, μαγιάτικα στεφάνια, εργαστήρια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους! Με πλήθος εκδηλώσεων και μία μεγάλη ανοιξιάτικη συναυλία των Wedding Singers που υπόσχεται να μετατρέψει το Ξέφωτο σε μια μεγάλη πίστα χορού. Μια επίθεση αγάπης, χορού, αστερόσκονης, χορευτικής διάθεσης με βάση τα 90s.

Κυριακή 01/05 
11:00
Ξέφωτο

Το Athens Photo World επίσης επιστρέφει για τέταρτη χρονιά τον λόγο έχουν οι φωτορεπόρτερ και το APW παρουσιάζει στο ΚΠΙΣΝ δύο φωτογραφικές εκθέσεις, το World Press Photo 2022 και την Έκθεση Εφήβων Φωτογράφων «Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον». 

Πρόκειται για πρωτοβουλίες που στοχεύουν – κατά την πάγια προσήλωση του APW – στην ανάδειξη του έργου των σύγχρονων φωτορεπόρτερ, της Ελληνικής και διεθνούς ειδησεογραφίας, ενώ φέτος επιχειρείται ένα άνοιγμα προς το έργο και των νεαρότερων φωτογράφων. 

Παρασκευή 20/05- Σάββατο 11/06
Υποδοχή ΕΒΕ
Ελεύθερη είσοδος

Παράλληλα, η δημιουργικότητα και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης ενισχύονται και αυτή την άνοιξη μέσα από εργαστήρια και αθλητικές δράσεις για παιδιά αλλά και ενήλικες, ενώ οι Λέσχες Ανάγνωσης (για παιδιά, εφήβους και ενήλικες) συνεχίζονται προτείνοντας βιβλία και για τις τρεις ηλικιακές ομάδες. Κυριακή 26 Ιουνίου 13:00 Ελεύθερη είσοδος (διαδικτυακά).

Όσο για τους μικρούς ποδοσφαιρόφιλους, το Ξέφωτο ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί για δεύτερη χρονιά με το τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά «Παίζουμε Μπακότερμα» (Δευτέρα 09/05 έως Πέμπτη 09/06).

Τέλος, ολοκληρώνουμε με το SNF Nostos 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 23 και στις 24 Ιουνίου προσκαλώντας μας σε ένα συμπυκνωμένο διήμερο, με στόχο να διερευνήσουμε σε βάθος το θεμελιώδες ζήτημα της υγείας. Κορυφαίες στιγμές του διημέρου αποτελούν ο αγώνας δρόμου SNF Nostos Run, το SNF Nostos Conference, οι διάλογοι του ΙΣΝ, δύο συναυλίες και ένα φαντασμαγορικό drone show που θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό. Σκοπός μας είναι να μιλήσουμε και να προβληματιστούμε μαζί, κοινό και ομιλητές, σχετικά με την υγεία, έναν από τους κεντρικούς άξονες δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πέμπτη 23/06, Παρασκευή 24/06
Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες

Πηγή: snfcc.org


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE