Ανοιχτό ενδεχόμενο αναθεώρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών άφησε ο Καιρίδης

Share on:

«Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Όποιος έχει παρακολουθήσει τις διεθνείς σχέσεις ξέρει ότι τα πράγματα ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν» απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, στα Παραπολιτικά 90.1 ερωτηθείς αν μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών επειδή μπορεί να το θελήσει η νέα πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία.

«Υπάρχουν διαδικασίες, νομίζω ότι μια τέτοια όξυνση, την ώρα που επιχειρούν να κλείσουν μέτωπα οι γείτονες για να ξεμπλοκάρουν την ευρωπαϊκή προοπτική τους, δεν θα κάνει καλό» εκτίμησε.

Τι είπε ο Δημήτρης Καιρίδης στα Παραπολιτικά 90.1 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κος Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Κληθείς να σχολιάσει τη νίκη του VMRO στην Βόρεια Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Ελλάδα εμμένει στην βασική παραδοχή των διεθνών σχέσεων και του διεθνούς δικαίου που λεει ότι οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται αυτό κάναμε και εμείς παρόλο που διαφωνήσαμε με την υπογραφή της.

Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι τώρα είναι ευκαιρία να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών ;

Ο επισπεύδων θα είναι η Βόρεια Μακεδονία και θα υποστεί και τις συνέπειες αλλά νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, είναι άλλο πράγμα να είσαι στην αντιπολίτευση και άλλο να είσαι στην κυβέρνηση.

Ερωτηθείς αν μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών επειδή μπορεί να το θελήσει η νέα πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία

Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα όποιος έχει παρακολουθήσει τις διεθνείς σχέσεις ξέρει ότι τα πράγματα ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν. Υπάρχουν διαδικασίες, νομίζω ότι μια τέτοια όξυνση την ώρα που επιχειρούν να κλείσουν μέτωπα οι γείτονες για να ξεμπλοκάρουν την ευρωπαϊκή προοπτική τους δεν θα κάνει καλό.

Δεν έπρεπε η Συμφωνία να μπει σε ταυτοτικά ζητήματα, έπρεπε να παραμείνει στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας που ήταν η πάγια ελληνική θέση. Να ξεμπλοκάρει η είσοδος της στο ΝΑΤΟ αλλά χωρίς να προσπαθήσουμε να γίνουμε εθνογράφοι και γλωσσολόγοι και ιστοριοδίφες του γλυκού νερού και να μπλέξουμε σήμερα με τον Σαμουήλ και όλα τα υπόλοιπα. Ειδικά το VMRO έφερε στο προσκήνιο έναν ακραίο αρχαιολατρικό εθνικισμό, συνέδεσε της Μακεδονισμό του 19ου αιώνα με τον Μεγ. Αλέξανδρο σε αντίθεση με την κεντροαριστερά των Σκοπίων και δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα και περαιτέρω εντάσεις. Ελπίζω σήμερα ότι δεν θα ξανα-επιστρέψουμε στα αγάλματα του Μεγ. Αλεξάνδρου.

Η Συμφωνία αποτρέπει αυτή την επιστρέφει αυτή την επιστροφή;

Η Συμφωνία σε αυτό το σημείο το αποτρέπει.

Πηγή: parapolitika.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE