Ανδρουλάκης | Στόχος μας ή ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση

Share on:

«Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν με τα ποσοστά που έχουν να προβάλλουν ως κόμματα εξουσίας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». «Το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα, που αύξησε τα ποσοστά του κατά 45% κερδίζοντας την εμπιστοσύνη 220 χιλιάδων νέων ψηφοφόρων» πρόσθεσε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας:

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν είναι παρά ένας σταθμός στον αγώνα μας να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη το κύριο μέσο έκφρασης όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών. Φιλοδοξούμε το πρόγραμμά μας να γίνει ένα εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο για τη χώρα. Όμως η πολιτική μας προσπάθεια δεν θα εξαντλείται στο κοινοβούλιο, αλλά θα συνεχίζεται καθημερινά σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής. Με καθημερινές μάχες για μια καλύτερη ζωή με περισσότερες ευκαιρίες».

Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου;

Στόχος μας είναι στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ να γίνει η ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, που έχει ανάγκη η χώρα. Η προοδευτική αυτή δύναμη με τον προγραμματικό της λόγο και τις ρεαλιστικές της προτάσεις θα σταθεί εμπόδιο στην παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα είναι κάθε μέρα δίπλα στον πολίτη.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία, που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, και επιχειρεί να βγάλει εκτός της δημόσιας προεκλογικής συζήτησης τα πεπραγμένα και τις δεσμεύσεις της.

Να κρύψει με λίγα λόγια την αναξιοπιστία της και τι έρχεται.

Από τη μια υπόσχεται αύξηση μισθών κατά 25% σε βάθος τετραετίας, αλλά από την άλλη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε στην ευρωπαϊκή επιτροπή προβλέπει αυξήσεις μόλις 13% αθροιστικά.

Την ώρα που διαφημίζει ότι μείωσε τους φόρους κατά 7 δισεκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, από την άλλη τσέπη αφαίμαξε τα νοικοκυριά μέσω των έμμεσων φόρων, η υπεραπόδοση των οποίων έβαλε επιπλέον 5 δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενώ αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 45 δισεκ. ευρώ μέσα στην τετραετία και οδήγησε σε μια αλματώδη αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, την ίδια στιγμή έσπευσε να δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ένα νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας που προβλέπει μια παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με επιστροφή των στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που φτάνουν το 2,5% του ΑΕΠ το 2026.

Ο ρόλος λοιπόν του ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα είναι να δώσει τις μάχες της κοινωνίας, μάχες θέσεων για ένα ασφαλέστερο, δικαιότερο και καλύτερο μέλλον, στεκόμενοι κάθε μέρα δίπλα στον πολίτη.

ertnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE