Αν αγαπούν την εθνική, θ’ αναβάλουν την αγωνιστική | Παίζεται…

Share on:

Σήμερα στον «συνεταιρισμό» της Super League 1 θα συζητηθεί και αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτό το αίτημα του ομοσπονδιακού προπονητή Γουστάβο Πογιέτ να γίνει αναβολή της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ώστε να έχει μία εβδομάδα παραπάνω στην διάθεσή του τους διεθνείς εν όψει των αγώνων μπαράζ για το Euro 2024. Η εθνική, μέσω του Nations League, θα παίξει με το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου στην «ΟΠΑΠ Arena – Αγιά Σοφιά» και αν νικήσει, «τελικό» με την Γεωργία ή το Λουξεμβούργο έδρας. Με δυο νίκες, που είναι εφικτές, προκρίνεται, δεν είναι «μεγαθήρια» οι αντίπαλοί της. Και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, ωστόσο.

Ο «συνεταιρισμός» λοιπόν, αυτοί οι λεγόμενοι «επενδυτές» θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει απόφαση να διευκολύνουν την εθνική ομάδα, αυτό είναι αυτονόητο. Επειδή, όμως, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μονίμως σε αντίθετους δρόμους με το αυτονόητο, δεν είναι σίγουρο ότι διευκολύνουν την εθνική. Ο λόγος; Μετά την αποχώρηση του Β. Μαρινάκη από την προεδρία της Super League άλλαξαν και οι συσχετισμοί. Πάντα στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, σε κάθε της όργανο, υπήρχαν «συσχετισμοί».

Οι «απ’ εδώ» και οι «απέναντι».  Ο νέος πρόεδρος Μηνάς Λυσσάνδρου, πρώην της ΠΑΕ ΑΕΚ και μετέπειτα του ΟΦΗ, δεν έπεσε, ακόμα, ότι είναι κανονικός πρόεδρος και όχι κάποιος που απλά, προεδρεύει. Επί του πρακτέου: Αν δεν αναβληθεί η 2η αγωνιστική, που ζητάει ο Πογιέτ, τότε δημιουργούνται τα εξής δεδομένα, όπως βλέπετε και στον πίνακα. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Καραϊσκάκης» αύριο Πέμπτη και ο ΠΑΟΚ με την Δυναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία για το Conference League. στην συνέχει, την 1η αγωνιστική θα γίνουν τα παιχνίδια Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Ακολουθούν επίσης εκτός έδρας ματς, Μακάμπι – Τελ Αβίβ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Δυναμό Ζάγκρεμπ. Κι εδώ είμαστε στο επίμαχο σημείο. Αν δεν αναβληθεί η 2η αγωνιστική θα παίξουν μετά από δυο ημέρες ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα είναι «σκοτωμένοι» από τα τρία συνεχή ματς Πέμπτη Κυριακή. Ειδικά ο Ολυμπιακός που θα παίξει εκτός έδρας με την Μακάμπι, στην Σερβία, εν προκειμένω.

Η ΑΕΚ, στο μεταξύ, θα είναι ξεκούραστη, καθότι θα έχει δώσει ένα ματς μόνο, αυτό με την Λαμία στην πρεμιέρα. Να θυμίσουμε ότι σε ανάλογο αίτημα του Ολυμπιακού να αναβληθεί αγωνιστική στην κανονική περίοδο, επειδή θα έδινε αγώνα με την Φερεντσβάρος3 στην Conference League, απορρίφθηκε. Ψήφισαν κατά, ΑΕΚ, Παναιτωλικός, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως όφελος…

 Πρόγραμμα

7Η Μαρτίου, Conference League

Ολυμπιακός Μακάμπι Τελ Αβίβ

Δυναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 

1η αγωνιστική: 09-10 Μαρτίου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ – Άρης

Λαμία – ΑΕΚ

14 Μαρτίου, Conference League

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Δυναμό Ζάγκρεμπ

2η αγωνιστική: 16-17 Μαρτίου

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Άρης – Λαμία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική: 30-31 Μαρτίου

Ολυμπιακός – Άρης

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

ΠΑΟΚ – Λαμία

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE