Αμβλώσεις ΗΠΑ| Οι γυναίκες απειλούν με σεξουαλική απεργία

Share on:

Στην αρχή του μήνα, σχεδόν όλες οι γυναίκες στις ΗΠΑ ζούσαν σε απόσταση λίγων ωρών από μια κλινική αμβλώσεων. Αλλά με την ανατροπή του Roe v. Wade το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση τελείωσε, με αποτέλεσμα να κλείνουν κλινικές αμβλώσεων σε όλη τη χώρα.

Ήδη αρκετές Πολιτείες, τουλάχιστον 13 από τις συνολικά 50, ανακοίνωσαν ότι θα απαγορέψουν τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες εγκυμοσύνης, θέτοντας σε κίνδυνο γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, με τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των αμβλώσεων να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με προγραμματισμένη αγρυπνία έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον την Κυριακή το βράδυ.

Κατα την διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν δεκάδες συλλήψεις, ενώ στην πόλη Λίνχμπεργκ της Βιρτζίνια, η αστυνομία διερευνούσε μια υπόθεση βανδαλισμού σε ένα κέντρο εγκυμοσύνης κατά των αμβλώσεων και στο Κολοράντο μια ύποπτη εμπρηστική επίθεση σε ένα παρόμοιο κέντρο κατά των αμβλώσεων, το οποίο ήταν ζωγραφισμένο με γκράφιτι που έγραφε: “Εάν οι αμβλώσεις δεν είναι ασφαλείς, τότε δεν είστε ούτε εσείς.”

Την ίδια ώρα αρκετές γυναίκες απειλούν με αποχή από το σεξ «μέχρι τα δικαιώματα των αμβλώσεων να γίνουν ομοσπονδιακός νόμος», με τις εκκλήσεις για πανεθνική σεξουαλική απεργία να αποκτούν δυναμική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα hastags #SexStrike και #abstinence.

Δημοσκόπηση

Μια δημοσκόπηση του CBS που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή έδειξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία — 59% των Αμερικανών και το 67% των γυναικών αποδοκίμασαν την ανατροπή του Roe v Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο, με το 41% να εγκρίνει.

Περίπου οι μισοί (52%) αποκαλούν την απόφαση ως ένα βήμα προς τα πίσω για την Αμερική, με το 31% να την αποκαλεί βήμα προς τα εμπρός και το 17% να λέει ότι δεν είναι τίποτα από τα δύο.

Μεταξύ των γυναικών, τα δύο τρίτα (67%) αποδοκιμάζουν την απόφαση, με μόλις το 33% να εγκρίνει. Η πλειοψηφία των γυναικών κατά 56% λέει ότι η απόφαση θα κάνει τη ζωή των περισσότερων γυναικών στις ΗΠΑ χειρότερη.

Το 58% της πλειοψηφίας των Αμερικανών λέει ότι θα προτιμούσε έναν ομοσπονδιακό νόμο που καθιστά νόμιμες τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο, ενώ το 42% θα ήταν αντίθετο σε αυτό. Και το 64% λέει ότι θα ήθελε η άμβλωση στην πολιτεία τους να είναι νόμιμη στις περισσότερες ή σε όλες τις περιπτώσεις.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE