Αλλάζει το σύστημα των προσλήψεων για τους γιατρούς στα νοσοκομεία – Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης στην ΕΙΝΑΠ

Share on:

Σε αλλαγές στο σύστημα των προσλήψεων των γιατρών στα νοσοκομεία αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο κ. Χρυσοχοΐδης όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε με τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε τροποποίηση του συστήματος των προσλήψεων ώστε να καλύπτονται με καλύτερο τρόπο οι κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας όπως υπογραμμίζουν πηγές του HealthReport.gr, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών ότι δεν θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αλλά μέσω ενός νέου συστήματος που θα περιλαμβάνει τις ανάγκες των νοσοκομείων της επικράτειας.

Στο μεταξύ όμως θα αλλάξει και τα Συμβούλια Κρίσεων που υπάρχουν στα νοσοκομεία και εξετάζουν όλους τους γιατρούς που επιθυμούν να αναλάβουν μία θέση στο ΕΣΥ. Πρόσφατα ο κ. Χρυσοχοΐδης όπως είχε γράψει το HealthReport.gr, είχε πιέσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες να «τρέξουν» τη διαδικασία των προσλήψεων μέσω των Συμβουλίων Κρίσεων.

Οι αιφνιδιαστικές μετακινήσεις γιατρών
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΙΝΑΠ έθεσαν εμφατικά εκτός από τις προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ και το θέμα των υποχρεωτικών μετακινήσεων γιατρών από ένα νοσοκομείο σε άλλο χωρίς τη θέλησή τους.

Ένα φαινόμενο που είναι ιδιαιτέρως έντονο το καλοκαίρι όπου γιατροί της Αθήνας είναι υποχρεωμένοι με μία απόφαση «εντέλλεσθε» να μετακινούνται στα νησιά για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί όμως σοβαρά προβλήματα στα μεγάλα νοσοκομεία που στερούνται το λιγοστό ιατρικό προσωπικό τους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να συμφώνησε με τους γιατρούς ότι η τακτική αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί, τονίζοντας μάλιστα ότι: «ναι μεν υπάρχουν ανάγκες αλλά πρέπει να υπάρχει άλλη συνεννόηση και να μην μετακινούνται έτσι οι γιατροί».

Πάντως οι γιατροί έθεσαν στον υπουργό Υγείας 14 θέματα που «καίνε» τον κλάδο, μεταξύ των οποίων και το ιατρικό μισθολόγιο το οποίο είναι καθηλωμένο εδώ και χρόνια. Ο υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι οι μισθοί των γιατρών είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι θα θέσει το ζήτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: healthreport.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE