Αλεξανδρούπολη | Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τις πυρκαγιές και για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας

Share on:

Εντολή για τη διενέργεια διπλής προκαταρκτικής έρευνας έδωσε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλινη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να ερευνηθούν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλομένων φαινομένων ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο 18 ανθρώπων στη Δαδιά.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα, όπως συγκρότηση ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που μπορεί να κρύβεται πίσω από τους εμπρησμούς, ενώ σε ό,τι αφορά το σκέλος της παραγγελίας της για τους μετανάστες ζητά επίσης να διερευνηθούν σοβαρά αδικήματα όπως βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο και αρπαγή.

Συγκριμένα απευθυνόμενη προς τον αρμόδιο συνάδελφό της η εισαγγελική λειτουργός ζητά:

1. Ως προς τις καταστροφικές για τις ανθρώπινες ζωές, τον εθνικό δασικό πλούτο, τις περιουσίες κ.λπ. πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην περιφέρειά σας, να διερευνήσετε τα αίτια αυτών, σύμφωνα και με την με αρ. πρωτ. 5553 από 25/7/2023 παραγγελία μας, μεταξύ των οποίων και τυχόν οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, δηλαδή διάπραξη του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1, 2 ΠΚ συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού (άρθρα 264 παρ.1 και 265 παρ.1 στοιχ. β, γ ΠΚ) και

2. Ως προς τα καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα, να διερευνήσετε την τέλεση εγκλημάτων, όπως της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ. (άρθρο 184 παρ.2 ΠΚ), καθώς και της έκθεσης (άρθρο 306 παρ.1 ΠΚ) και αρπαγής κατά συρροή, τετελεσμένης ή και σε απόπειρα (άρθρα 94 παρ.1, 322 παρ.1α ΠΚ) σε συνδυασμό με το άρθρο 82 Α ΠΚ. Σχετικώς να μας ενημερώσετε.

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE