Αίγυπτος | Δεκάδες τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Ισμαηλία

Share on:

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη μεγάλη φωτιά, η οποία ξέσπασε σε συγκρότημα του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Ισμαηλία της Αιγύπτου, στη Διώρυγα του Σουέζ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 26 εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, με τη συντριπτική πλειονότητα να αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Στο κτήριο αναπτύχθηκαν δυνάμεις και μέσα των ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσά τους δυο αεροσκάφη, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά έπειτα από τρεις και πλέον ώρες. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην πολιτική προστασία, τμήματα του κτηρίου κατέρρευσαν εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε την ημέρα που ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αναμενόταν να ανακοινώσει –σύμφωνα με υποστηρικτές του– την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Οι πυρκαγιές, συχνά εξαιτίας βραχυκυκλωμάτων, δεν είναι σπάνιες στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου (105 εκατ. κάτοικοι), όπου αρκετές υποδομές είναι ανεπαρκώς συντηρημένες.

Τον Αύγουστο του 2022, πυρκαγιά από ατύχημα στοίχισε τη ζωή σε 41 πιστούς στο εσωτερικό εκκλησίας σε στενό δρομάκι λαϊκής συνοικίας του Καΐρου, πυροδοτώντας πολεμική για τις υποδομές και τον χρόνο αντίδρασης της πυροσβεστικής.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE