Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα | Πανελλαδική σύσκεψη – «Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί»

Share on:

Αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί πανελλαδική σύσκεψη μεταξύ των αγροτών προκειμένου να χαρτογραφηθούν οι επόμενες κινήσεις τους, αφού υποστηρίζουν πως τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή (13/02) συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία.

Αγρότες υπογράμμισαν πως «υπάρχει οργή, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση μάς εμπαίζει», με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να γνωστοποιεί ότι «την Πέμπτη θα κάνουμε πανελλαδική σύσκεψη», μιλώντας στο OPEN.

Κελέτσης: «Όλα τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί»

«Μέχρι σήμερα, η ελληνική κοινωνία στέκεται στον πλευρό των αγροτών και πιστεύει ότι τα αιτήματα είναι δίκαια. Αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αγρότες. Όλα τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί, η κυβέρνηση είπε: “Αυτά μπορώ βάσει του κρατικού προϋπολογισμού”», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΣταύρος Κελέτσης.

Στήνεται συντονιστικό στη Μακεδονία

Ανικανοποίητοι με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, δήλωσαν οι Μακεδόνες Αγρότες. Μετά τη συνέλευση στα Νέα Μάλγαρα που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, η απόφαση αφορούσε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να συσταθεί ένα όργανο σε επίπεδο Μακεδονίας που θα συνεδριάσει για να αποφασίσει μπλόκα παντού. Το πρώτο μπλόκο μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στήθηκε στον τελωνειακό σταθμό των Ευζώνων από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ μόνο για τα φορτηγά. Ο αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, Γιάννης Παναγής, σημείωσε: «Σε μια διαπραγμάτευση πάντα κάτι κερδίζεις, αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε. Όλα αυτά οι μόνοι αρμόδιοι είναι να τα αποφασίσουν οι ίδιοι οι αγρότες».

Αιγιάλεια: Αποκλεισμός της παλαιάς εθνικής

Σε εκ νέου αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού, στο ύψος του Σελινούντα προχώρησαν οι αγρότες της Αιγιάλειας μετά την συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τη τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην Τρίπολη

Πελοποννησιακή διαμαρτυρία κτηνοτρόφωνπρόκειται να γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου 2024, στην Τρίπολη. Η προσυγκέντρωση σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει οριστεί στη μία το μεσημέρι, έξω απ’ την 4η Μεραρχία ΠΖ (δίπλα από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης). Θα ξεκινήσει πορεία προς το κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκεί θα γίνει επαφή με τους υπεύθυνους της Περιφερειακής Αρχής, θα επιδοθεί και σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους και θα ακολουθήσει πορεία στην πόλη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί, υπάρχει πιθανότητα να γίνει πορεία προς τον σταθμό διοδίων της Νεστάνης, στον δρόμο Τρίπολης – Κορίνθου.

Με πληροφορίες του newsbomb, cnn


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE