Αγρότες | Μπλόκα και αποκλεισμοί στα τελωνεία των συνόρων – Συλλαλητήριο στα Φάρσαλα

Share on:

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην αυριανή συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αγρότες επιμένουν στα μπλόκα και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι η συζήτηση δε θα γίνει με τα «όπλα τους κατεβασμένα»

Οι αγρότες της Μακεδονίας θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου Φλώρινας – Θεσσαλονίκης στις 16:00 έως τις 17:00 στο κόμβο του Φιλώτα, ενώ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στο μπλόκο προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Θα πραγματοποιήσουν επίσης συμβολικό κλείσιμο των συνόρων με τη Βόρεια Μακεδονία στο Τελωνείο Νίκης στη Φλώρινα από τις 12:00 έως τις 15:00, στο πλαίσιο των συντονισμένων κινητοποιήσεων των μπλόκων των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στους δρόμους τα τρακτέρ σε Φάρσαλα, Κιλκίς και Ιωάννινα

Μεγάλο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη των Φαρσάλων από αγρότες της περιοχής και του μπλόκου Ε65 της Καρδίτσας.

Καλούνται «όλοι οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, φορείς αλλά και απλοί πολίτες της επαρχίας να παρευρεθούν και να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα που βάζουν οι αγρότες για την επιβίωση του πρωτογενή τομέα».

Περίπου 100 τρακτέρ έκαναν δυναμική είσοδο στην πόλη διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο έως την πλατεία με παρατεταμένα κορναρίσματα.

Οι αγρότες αιτούνται από την κυβέρνηση αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ρεύμα, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και να μην εφαρμοστεί η ΚΑΠ.

Κινητοποιήσεις στο Κιλκίς

Με τα τρακτέρ στους δρόμους έχουν βγει και οι αγρότες του Πολυκάστρου στο Κιλκίς με σκοπό να αποκλείσουν για τέσσερις ώρες τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα και όχι για τους πολίτες. Οι αγρότες έφτασαν μέχρι ένα σημείο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων πολύ πριν το τελωνείο ωστόσο, συνάντησαν μπλόκο της αστυνομίας. Στη συνέχεια, έκαναν αναστροφή  με τα τρακτέρ τους και έφυγαν μέσα από τα χωράφια.

Ιωάννινα: Με τα τρακτέρ… έξω από την εφορία 

Παράλληλα, αγρότες από τα Ιωάννινα έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους έξω από το κτήριο της Εφορίας επί της οδού Δόμπολης. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του epirus-tv-news.gr, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν και έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Επίσης, στο μπλόκο των Μαλγάρων αναμένεται να υπάρχει ένας συμβολικός αποκλεισμός περίπου στις 6 και μισή με 8 το απόγευμα σήμερα.

Οι αγρότες θα προχωρήσουν και σε κλείσιμο του δρόμου Φλώρινας – Θεσσαλονίκης στις 16:00 έως τις 17:00 στο κόμβο του Φιλώτα.

Την ίδια στιγμή, τρακτέρ των αγροτών της Θεσπρωτίας παραμένουν παραταγμένα στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό. 

Πηγή: skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE