Άγιοι Ανάργυροι | Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τις πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών – Αναμένεται το πόρισμα

Share on:

Ευθύνες στον φρουρό του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, αλλά και στην υποδιοικητή-επόπτη που το ίδιο βράδυ συνομίλησε με την άτυχη Κυριακή, …ρίχνει το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα σχετικά με τις παραλείψεις και τις αστοχίες στην τραγική υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως στο κάδρο των ερευνών μπήκαν ο διοικητής του τμήματος, παρά το γεγονός ότι έλειπε από το τμήμα τη στιγμή της δολοφονίας της άτυχης Κυριακής, της υποδιοικήτριας που εκείνο το βράδυ εκτελούσε χρέη επόπτη, της οδηγού της, της νεαρής αξιωματικού υπηρεσίας, του φρουρού του αστυνομικού τμήματος αλλά και του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης.

Το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί μέσα σε 48 ώρες στα χέρια του ανώτατου αξιωματικού που χειρίζεται την ΕΔΕ και αντίγραφο θα δοθεί στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Με αυτό το πόρισμα, οι «αδιάφθοροι» κλείνουν το φάκελο της έρευνας που πραγματοποιούσαν τόσο καιρό και θα τον αποστείλουν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών που είχε διατάξει την διενέργεια έρευνας για τις ευθύνες, τα λάθη και τις παραλείψεις στην υπόθεση που οδήγησε στη δολοφονία με 5 μαχαιριές της άτυχης νηπιαγωγού.

Κάτι παραπάνω από έναν μήνα χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί το πόρισμα, χρόνος που θεωρείται «σύντομος» σε σχέση με αντίστοιχες έρευνες άλλων υποθέσεων και πλέον είναι θέμα των εισαγγελικών αρχών να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση διώξεων.

Ο φάκελος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, περιλαμβάνει οπτικό υλικό από κάμερες, φωτογραφίες, τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και εμπλεκομένων, την ιατροδικαστική έκθεση, την καταγραφή της κλήσης της άτυχης Κυριακής στο «100» και άλλα στοιχεία που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την υπόθεση.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE