Αγ. Ανάργυροι | Τα ευρήματα της ΕΔΕ σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών

Share on:

Για την αξιωματικό υπηρεσίας και τον υπό απόταξη σκοπό του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, από την προκαταρκτική έρευνα των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προκύπτουν σε αρχικό στάδιο, ενδείξεις της διάπραξης του αδικήματος παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής.

Για την επόπτρια, την οδηγό της, και τον τηλεφωνητή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, που της είπε ότι το “περιπολικό δεν είναι ταξί”, εδραιώνεται αρχικά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, χωρίς να αποκλείεται το επιπλέον αδίκημα παραλείψεων που οδήγησαν σε κίνδυνο ζωής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, που απομακρύνθηκε από τη θέση του, διαπιστώνεται ότι δεν έφερε άμεση ευθύνη, καθώς δεν είχε ενημερωθεί από την Αξιωματικό Υπηρεσίας για την καταγγελία της άτυχης Κυριακής, αλλά μετά τη δολοφονία της.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σε διοικητικό και πειθαρχικό επίπεδο, βρίσκεται στην τελική ευθεία, για την απόδοση ευθυνών στα στελέχη του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με γρήγορους, όμως, ρυθμούς κινείται και η ποινική διαδικασία. Την προκαταρκτική που διέταξε ο εισαγγελέας την ανέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στελέχη της, την περασμένη Κυριακή έλαβαν κατάθεση από τον φίλο της άτυχης κοπέλας, τον άνθρωπο που ήταν δίπλα της όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση. Από την κατάθεσή του προκύπτουν σαφείς ενδείξεις απραξίας από τον σκοπό του Α.Τ., ο οποίος δεν έδρασε σε κανένα στάδιο την επίθεσης προκειμένου να αποσοβήσει το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Έμεινε αδρανής και βγήκε από την σκοπιά μόνο όταν έπεσε νεκρή μπροστά του η άτυχη Κυριακή και ελαφρά τραυματισμένος ο δράστης, παρά τις εκκλήσεις για βοήθεια από την Κυριακή αλλά και τον ίδιο τον 37χρονο φίλο της. Αρκέστηκε, όταν έλαβε εντολή από άλλους αστυνομικούς, να κλωτσήσει το μαχαίρι από τα χέρια του δράστη και να τον δεσμεύσει. Ο 37χρονος φίλος της Κυριακής, ρωτήθηκε με λεπτομέρειες για κάθε κίνηση των αστυνομικών το μοιραίο βράδυ, όπως για το πως και πότε ενήργησε ο σκοπός, αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι γυναίκες αστυνομικοί του τμήματος, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της καταγγελίας της αλλά και μετά από αυτή.

Ο υπό απόταξη σκοπός 48χρονος σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος, αναφορικά με την δολοφονία της Κυριακής ανέφερε στην κατάθεσή του ότι δεν είχε οπτική εικόνα, δεν αντελήφθη την επίθεση εναντίον της παρά μόνο όταν άκουσε τις φωνές, και στη συνέχεια, όταν κατέρρευσε η άτυχη κοπέλα δίπλα στη σκοπιά.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν καλέσει για κατάθεση και τους γονείς της άτυχης Κυριακής, προκειμένου να αναφέρουν ό,τι γνώριζαν για την υπόθεση.

Στο μεταξύ τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν υποβάλει αιτήματα σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες προκειμένου να συλλέξουν το προανακριτικό υλικό, όπως διαταγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τον χειρισμό περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, καθηκοντολόγιο των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση το μοιραίο βράδυ, ηχητικό και βιντεοληπτικό υλικό, τις καταθέσεις των αστυνομικών στο πλαίσιο της δικογραφίας για την ανθρωποκτονία, καθώς είναι οιωνεί κατηγορούμενοι, και δεν μπορούν να τους λάβουν καταθέσεις σε αυτό το στάδιο.

Μέχρι στιγμής έχουν λάβει βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του αστυνομικού τμήματος και από αυτές του καταστήματος τυχερών παιχνιδιών. Το υλικό θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες προκειμένου να ασκήσει διώξεις για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί να λάβουν καταθέσεις από τον προϊστάμενο βάρδιας του κέντρου της Άμεσης Δράσης και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Αττικής, αν κριθεί αναγκαίο για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE