ΑΕΚ – Παναθηναϊκός | Εξετάσεις κύρους του Φατίχ Τερίμ

Share on:

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής και ο Τούρκος τεχνικός των «πρασίνων» καλείται ν’ αποδείξει ότι δικαίως αντικατέστησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ στις πρώτες εξετάσεις, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, 1-1 

Το αθηναϊκό classico ΑΕΚ – Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο παιχνίδι της 18ης  αγωνιστικής της Super League 1, όχι μόνο για ιστορικούς λόγους, αλλά και για αποκαλυπτικούς των δυνατοτήτων των δυο μεγάλων του κέντρου. Η ΑΕΚ είναι νταμπλούχους κι αυτός έχει ως αφετηρία σκέψης του ντέρμπι, ειδικά μετά το θεαματικό φορμάρισμα του Λιβάι Γκαρσία που την οδήγησε μεγάλη νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Ωστόσο, μεσοβδόμαδα δεν έπαιξε καλά, στο 0-0 με τον Άρη στο κύπελλο.

Στον αντίποδα, ο Τούρκος προπονητής Φατίχ Τερίμ δίνει εξετάσεις κύρους στο ντέρμπι αυτό. Νίκησε τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό, έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο  και τώρα θα παίξει το δυσκολότερο παιχνίδι στην «ΟΠΑΠ Arena – Αγιά Σοφιά». Αν νικήσει, ισχυροποιείται στην συνείδηση κάθε «πράσινου», ως αναγκαίος. Αν όχι, τότε το φάντασμα του Γιοβάνοβιτς θ’ αρχίσει να πλανάται πάνω από την «Λεωφόρο». Ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος και η Ένωση με τον ΠΑΟΚ τον ακολουθούν στους δυο βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ που προκρίθηκε στο κύπελλο με το 2-0 επί του Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και το ζητούμενο δεν είναι αν θα κερδίσει ή όχι των ουραγό, αλλά αν ο Κωνσταντέλιας θα κάνει στο χορτάρι κάτι πέραν από τα συνηθισμένα. Κάτι σαν κι αυτά τα απίθανα που έκανε στο Βόλο, αλλά και στο ντέρμπι με τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός που βρίσκεται σε μεταγραφικό οργασμό για μία, ακόμα μεταγραφικό περίοδο, αφού θα πάρει δυο χαφ, έναν φορ και δυο κεντρικά μπακ, θα παίξει με την Κηφισιά στην Καισαριανή. Είναι ήδη οκτώ βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, οπότε, κάθε απώλεια… απαγορεύεται. Το Σάββατο: Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-1, Λαμία – Πανσερραϊκός 0-2. Σήμερα, Κυριακή: Παναιτωλικός – Άρης (15:00 Cosmote TV), Κηφισιά – Ολυμπιακός (17:00 NOVA), Αστέρας – Βόλος (17:30 NOVA), ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 20:30 Cosmote TV), ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (20:30 NOVA)

Βαθμολογία

(17 αγ.)

Παναθηναϊκός 40

ΠΑΟΚ 38

ΑΕΚ 38

Ολυμπιακός 32

Άρης 27

Αστέρας Τρ. 23

Ατρόμητος (18) 23

Λαμία (18) 21

ΟΦΗ (18) 17

Πανσερραϊκός (18) 18

Παναιτωλικός 14

Βόλος 14

ΠΑΣ Γιάννινα 12

Κηφισιά 12

ΠΗΓΗ: political.gr

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE