ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0 | Ο Πόνσε σαν τον Λιβάι Γκαρσία | Δυο γκολ

Share on:

Ο Εζεκίελ Πόνσε έχει πάρει φόρα και «καθάρισε» τον ΟΦΗ, καθώς πέτυχε δυο γκολ στο επιβλητικό 3-0 της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Φαν Βέερτ μπήκε στο 85΄ κι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η Ένωση εν μέσω πολλών προβλημάτων, με δεδομένη και τη νέα απουσία του Σιμάνσκι, είχε έκπληξη στην ενδεκάδα. Και αυτή άκουγε στο όνομα του Ραντόνια. Ο νεαρός άσος πήρε θέση στη δεξιά πλευρά της άμυνας με δεδομένο πως ο Σιντιμπέ είχε μόλις δύο προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς με αποτέλεσμα ο Αλμέιδα να τον προτιμήσει.

Η ΑΕΚ έλεγχε τον ρυθμό του ματς και είχε την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 5′ με τον Πήλιο, έπειτα από σέντρα του Άμραμπατ, να βρίσκεται σε καλή θεση, αλλά να μην προλαβαίνει να εκτελέσει.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ έβγαζε ενέργεια και ένταση απέναντι σε έναν ΟΦΗ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Στο 9′ ο Πόνσε κατέβασε ωραία στην περιοχή του ΟΦΗ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εκτελέσει. Το τρικ του Αλμέιδα με τον Ραντόνια να κινείται σε αρκετές περιπτώσεις στον άξονα βοηθούσε την ΑΕΚ να ελέγχει το ματς και να μην επιτρέψει στους Κρητικούς να δημιουργήσουν προϋποθέσεις απειλής.

Στο 15′ ήρθε η πρώτη στιγμή του ΟΦΗ. Από το λάθος του Γκατσίνοβιτς, οι Κρητικοί έτρεξαν αντεπίθεση, ο Φελίπε βγήκε σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Κάλενς έδιωξε καταλυτικά σε κόρνερ με ωραίο τάκλιν.

Η ΑΕΚ έψαχνε το γρήγορο 1-0 και στο 21′ το άγγιξε. Ήταν η φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Άμραμπατ, ο Πόνσε έκανε επιτόπιο άλμα, πήρε την κεφαλιά με τον Σωτηρίου να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Το 0-0 παρέμενε με τον ΟΦΗ επί της ουσίας να έχει περιοριστεί στο δικό του τρίτο με την ΑΕΚ να παίρνει δικαίως βάσει εικόνας ματς το προβάδισμα στο 28′ με τον «καυτό», Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την ασίστ «πάρε-βάλε» του Τσούμπερ και με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ με τους Κρητικούς να φωνάζουν δικαιολογημένα για φάουλ στην έναρξη της φάσης από τον Πήλιο στον Φελίπε. Ο αριστερός μπακ της Ένωσης κάνει φράγμα στον Φελίπε, που έχει περάσει την μπάλα. Η παράβαση είναι ξεκάθαρη. O VAR, Φωτιάς την τσέκαρε, και παρότι είχε την φάση στο… πιάτο συμφώνησε με τον Παπαπέτρου και το γκολ μέτρησε κανονικά, με τον Πόνσε να φθάνει το 6ο γκολ στη σεζόν σκοράροντας για 4η φορά μέσα στα 118 τελευταία αγωνιστικά λεπτά.

Η Ένωση έβγαζε τρομερή ενέργεια, διάθεση και ένταση με τους παίκτες του Αλμέιδα να μην σηκώνουν το πόδι από το γκάζι φθάνοντας τα οκτώ κόρνερ μόλις στο 38′ για να ακολουθήσει στο 40′ νέα ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος έκανε ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπρεσάν με τον Σωρητίου να κάνει δύσκοη επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ που έφερε νέα υποψία ευκαιρίας με σουτ του «Γκάτσι» που πέρασε άουτ.

Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου με την ΑΕΚ των 8 τελικών εκ των οποίων οι 3 στην εστία να αδικείται επί της ουσίας από το σκορ.

Ο ΟΦΗ μπήκε με διαφορετικό προσανατολισμό στο ματς. Προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και ήταν εμφανές πως είχε μπει πιο επιθετικά πρεσάροντας ψηλά και με διάθεση να κρατήσει μπάλα, να την κυκλοφορήσει και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει.

Στο 54′ οι Κρητικοί άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Θοράρινσον γύρισε ωραία την μπάλα, ο Φελίπε έκανε την προβολή με τον Στάνκοβιτς να διώχνει με τον πεσμένο Βίντα να τσιμπά την μπάλα σε κόρνερ πριν ο Βραζιλιάνος πάρει το ριμπάουντ για να εκτελέσει δεύτερη φορά.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει τον εαυτό της και στο 61′ είχε ακόμη μία καλή ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς που σούταρε δυνατά με τον Σωτηρίου να διώχνει σε κόρνερ.

Με δεδομένο το 1-0 της ΑΕΚ, αλλά και την εικόνα του ΟΦΗ μέσα στο γήπεδο, ο Πέπε Μελ αποφάσισε στο 66′ να ρισκάρει. Έβαλε δεύτερο σέντερ φορ και δη τον Ντίκο αντί του Μπάκου δείχνοντας εμφανώς την επιθετική διάθεση των Κρητικών στο ματς.

Κόντρα στη ροή του ματς ήρθε ο Πόνσε στο 68′ να κάνει το 2-0. Ο Αργεντινός στράικερ εκμεταλλεύτηκε το διώξιμο με σημάδι του Στάνκοβιτς και με διπλή προσπάθεια, αφού η πρώτη αποκρούστηκε από τον Σωτηρίου, έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην Ένωση.

Στο 85′, ο Ντίκο απείλησε με τον Στάνκοβιτς να του λέει όχι.

Στις καθυστερήσεις ήρθε το 3ο γκολ με τον Φαν Βέερτ που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λαμπρόπουλου.

Ο διαιτητής Παπαπέτρου στο 92΄ έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ελίασον, το οποίο πήρε πίσω με παρέμβαση του VAR κι ενώ το σκορ ήταν 2-0. Βαρύνεται για το μη καταλογισμό του φάουλ υπέρ του ΟΦΗ στο ξεκίνημα της φάσης απ’ την οποία προήλθε το πρώτο γκολ της Ένωσης.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Άμραμπατ (74′ Ελίασον), Πινέδα (75′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (75′ Π. Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Αραούχο), Πόνσε (85′ Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Λάρσον, Θοράρινσον, Μπρεσάν (77′ Μεγιάδο), Λαμπρόπουλος, Γκαγέγος, Γκλάζερ, Μπάκου (66′ Ντίκο), Μπάκιτς (77′ Αποστολάκης), Αμπάντα (46′ Ριέρα), Λουίζ Φελίπε (73′ Θεοδοσουλάκης).

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE