Χαλκιδική| Εντοπίστηκε σώος ένας εκ των αγνοούμενων τουριστών – Κολυμπούσε πάνω από 18 ώρες

Share on:

Σώος εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο νεαρούς που αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου, αφότου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη θαλάσσια περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής μαζί με έναν φίλο του. Στο σημείο διεξάγεται από χθες μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού, στην οποία επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Voria, ο 30χρονος εντοπίστηκε ζωντανός λίγο πριν τις 12:30 στη Νέα Σκιώνη από φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, το οποίο είχε δεσμευτεί για την επιχείρηση διάσωσης.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ο νεαρός κολυμπούσε για περισσότερες από 18 ώρες και πάλευε με τα κύματα για να κρατηθεί ζωντανός.

Ο άνδρας εντοπίστηκε περίπου 14 με 15 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σχετικά καλή.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή για τον εντοπισμό του δεύτερου αγνοούμενου, ηλικίας 28 ετών. Οι έρευνες συνεχίζονται και από εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ με πεζοπόρα εθελοντικά τμήματα στην ακτογραμμή από την περιοχή που παρασύρθηκαν οι δύο νεαροί έως και τη Φούρκα. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 12 εθελοντές διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και οκτώ από τη βάση της Κασσάνδρας. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται drone και διασωστικός σκύλος για την παράκτια έρευνα.

Η εξαφάνιση των τριων φίλων

Υπενθυμίζεται πως οι δύο αγνοούμενοι με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία βρίσκονται στη Χαλκιδική για να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός ομοεθνή 25χρονου φίλου τους, σε beach bar. Χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 6, οι τρεις βούτηξαν στη θάλασσα, ωστόσο παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και τον αέρα.

Ο 25χρονος διασώθηκε άμεσα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Ο ίδιος φέρεται να είπε στις αρχές ότι τους δύο φίλους του «τους ρούφηξε η θάλασσα, τους κατάπιαν τα κύματα».

Στη συγκεκριμένη περιοχή τα θαλάσσια ρεύματα είναι πολύ ισχυρά και οι περισσότεροι ντόπιοι αποφεύγουν το κολύμπι εκεί λόγω της υψηλής επικινδυνότητας. Χθες, μάλιστα, την κατάσταση στη Μύτη του Ποσειδίου επιδείνωναν ακόμη περισσότερα οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ.

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», λέει στο η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει σήμανση στο σημείο που να απαγορεύεται η κολύμβηση στο σημείο η ίδια τόνισε ότι δεν είναι ευθύνη του δήμου, ωστόσο ο δήμος θα διευθετήσει το ζήτημα.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE