Τσίπρας| Απών ο κ. Μητσοτάκης από την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής 

Share on:

Με κριτική εφ’ όλης της ύλης στα κυβερνητικά πεπραγμένα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί της τροπολογίας-«μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

«Θα περίμενε κανείς σε αυτή την τελευταία συνεδρίαση να έρθει ο κ. Μητσοτάκης να υπερασπιστεί τις θέσεις της κυβέρνησης» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στηλιτεύοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί ούτε τηλεοπτική αντιπαράθεση. «Τόσο πολύ εμπιστεύεται τον εαυτό του. Ή μάλλον τόσο πολύ τον εμπιστεύονται οι επικοινωνιολόγοι που τον κοουτσάρουν, που δεν τον αφήνουν με τίποτα να έρθει σε αντιπαράθεση ώστε να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα» είπε.

«Πηγαίνοντας προς τις εκλογές οι πολίτες θέλουν να ακούσουν επιχειρήματα, θέσεις, προτάσεις, όχι συνθήματα και προεκλογικά σποτ» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας έναν απολογισμό των χρόνων της διακυβέρνησης της Ν.Δ. και θυμίζοντας «τι υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης και τι είναι αυτό που ζούμε».

Εστιάζοντας ειδικότερα στα θέματα της φορολόγησης των πολιτών είπε πως η Ν.Δ. «βρήκε γεμάτα τα ταμεία και είχε το δημοσιονομικό περιθώριο» αλλά προτίμησε να μειώσει τους φόρους για τους έχοντες και τις μεγάλες περιουσίες ενώ άφησε άφικτη την έμμεση φορολογία που εξαντλεί τη μεσαία τάξη και εξουθενώνει τους αδύναμους.

Παράλληλα επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους που είχε βάλει για την αύξηση των επενδύσεων και ότι οχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις για τις συντάξεις αλλά αντίθετα «κατάργησε την 13η σύνταξη που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθύμισε ακόμη πως ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε «πολλές και καλές δουλειές» αλλά μόλις ανέλαβε «έβαλε μπροστά τον οδοστρωτήρα στα εργασιακά». «Η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει καταρρεύσει. Ένας στους δύο πολίτες μείωσε βασικά είδη διατροφής» σημείωσε μεταξύ άλλων συμπληρώνοντας πως η ελληνική κοινωνία ζει «σε κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας».

Υποστήριξε δε πως «ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να απαξιωθεί το έργο της Βουλής», η οποία – όπως είπε – επί Ν.Δ. κατέστη «αρνητικό παράδειγμα κακής νομοθέτησης».

Αναφερθείς στη συνέχεια στην υπό συζήτηση τροπολογία επανέλαβε πως η κυβέρνηση μετατρέπεται στον καλύτερο χορηγό της ακροδεξιάς και του κόμματος Κασιδιάρη» για να προσθέσει πως είναι η τρίτη κατά σειρά ρύθμιση που καταθέτει η κυβέρνηση και πως το θέμα θα μπορούσε να έχει λυθεί με μια μικρή προσθήκη στον υπάρχοντα νόμο. Παρατήρησε ακόμη πως «ο κ. Κασιδιάρης τρία χρόνια τώρα κάνει προεκλογικό αγώνα ενώ είναι φυλακισμένος και τον κάνει με την ανοχή της κυβέρνησης».

Εξηγώντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Εμείς λέμε όχι να αποφασίζουν οι δικαστές για το ποια κόμματα έχουν τη δυνατότητα να κατέβουν στις εκλογες, όχι να επαφίεται στην κρίση των δικαστών η πολιτική εκτίμηση για το αν ένας συνδυασμός έχει συνάφεια με τους καταδικασθέντες γιατί αυτό ανοιγει μία κερκόπορτα, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Δεν μας ακούσατε ενάμιση μήνα πριν και ξαναέρχεστε με νέα τροπολογία. Αφου ήταν σωστή η νομοθετική σας πρωτοβουλία γιατί ξαναέρχεστε στο παραπέντε; Πού είναι το μπλόκο; γιατί έρχεστε εκ νέου να νομοθετήσετε;» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Γιατί φτιάξαμε έναν νόμο που παραβιάζει το Σύνταγμα. Υπουργοί, ο κ. Γεραπετρίτης ξεμονάχιαζε ανώτατους δικαστικούς σε καφενεία πέριξ του Μαξίμου. Αυτή είναι η θεσμική επαφή σας με την ανεξάρτητη δικαιοσύνη;».

Με πληροφορίες της naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE