Το υπ. Πολιτισμού και η Cosmote μάς ξεναγούν στην Ακρόπολη του 5ου αιώνα π.ΧΠηγή

Share on:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η COSMOTE «ζωντανεύουν» την Ακρόπολη, στην ακμή της.

Η συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της COSMOTE, με τη στήριξη και του Μουσείου Ακροπόλεως, στο πλαίσιο της Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας, και μέσω της εφαρμογής επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας COSMOTE CHRONOS, κάνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου και των κλιτύων της Ακρόπολης να «ζωντανεύουν». Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν στο ελληνικό και παγκόσμιο κοινό, στα κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ.

Στην Ακρόπολη του 5ου αιώνα π.Χ.

Με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και με αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης, σε περιβάλλον δικτύου 5G, ξαναδίνεται στα σπουδαιότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η μορφή που είχαν την περίοδο της ακμής τους, στον 5ο αιώνα π.Χ., μαζί με πλήθος ιστορικών πληροφοριών.

H εφαρμογή αναδημιουργεί, μπροστά στα μάτια των θεατών, τις επιστημονικά τεκμηριωμένες εικονικές ψηφιακές αναπαραστάσεις του Παρθενώνα, του τεμένους της Βραυρωνίας Αρτέμιδος και της Χαλκοθήκης (δεν σώζονται σήμερα), καθώς και του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, των μνημείων της νότιας κλιτύος του Ιερού Βράχου, όπως φαίνονται από το Μουσείο της Ακρόπολης. Παρουσιάζει, επίσης, συγκεκριμένα εμβληματικά εκθέματα από τον τρίτο όροφο του Μουσείου, όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, «το σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, η Ακρόπολη και τα μνημεία της, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία, γίνονται πιο άμεσα κατανοητά στο ευρύτατο κοινό.

Πηγή: iefimerida.gr



Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE