Το ελληνικό ποδόσφαιρο στο απόσμασμα | Προβλέπεται «μαύρος» χειμώνας με Μαρινάκη, Μπαλτάκο

Share on:

Ο Θεός να βάλει το χέρι του με όσα έγιναν την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022. Λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία  της Super League 1, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη για την παραμονή ή όχι του Κλάτενμπεργκ, ο Μπαλτάκος ανακοίνωσε νέο αρχιδιαιτητή τον Στέφεν Μπένετ.

Ο Μαρινάκης ξεκινά τις διαδικασίες ως και για την ανεξαρτητοποίηση της Super League 1 από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Δέκα ομάδες της διοργανώτριας αρχής ψήφισαν εκ νέου υπέρ της παραμονής του Άγγλου στο πόστο του (αυτή τη φορά πλάι στο «όχι» της ΑΕΚ προστέθηκε και ο ΠΑΟΚ με τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ η Λαμία ψήφισε «λευκό») αλλά με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν την πρόσληψη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ για αρχιδιαιτητή.

«Μέχρι τώρα έκανα υπομονή και προσπάθεια να συνθέσουμε και να πάμε το ποδόσφαιρο πιο μπροστά. Πριν λίγο ο κύριος Μπαλτάκος δείχνοντας ποιός είναι ανακοίνωσε την πρόθεση του για την πρόσληψη του κυρίου Μπένετ, του βοηθού του Κλάτενμπεργκ. Δηλαδή απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και πέτυχε ο βοηθός του;» αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και ξεκαθάρισε πως «Απο σήμερα αλλάζει η στάση μου οριστικά. Θα ζητήσω κι ένα γραφείο στην ΕΠΟ απο αύριο ως αντιπρόεδρος για να δούμε τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα. Και θα τα βρούμε όλα. Και θα τα ψάξουμε όλα».

Αλαφούζος: «ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ της ΕΠΟ»

Ο Γιάννης Αλαφούζος: «Μένω άναυδος με αυτά που ακούω. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ της ΕΠΟ. Είναι δυνατόν να δεχόμαστε ένα καπέλο απο την ΕΠΟ; Λίγα λεπτά πριν το συμβούλιο; Εμείς θα πούμε τι θα γίνει και κανείς άλλος». Και ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης πρόσθεσε: «Οι χειρισμοί της ΕΠΟ είναι ο ορισμός της προσβολής απέναντι μας. Οφείλεται περισσότερος σεβασμός. Δεν μπορεί να είμαστε το 90% των εσόδων τους και το 5% των αποφάσεων» πρόσθεσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Πράσινης ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

«Μας γυρνάει χρόνια πίσω η ΕΠΟ»

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως και οι τοποθετήσεις σχεδόν όλων των ομάδων του συνεταιρισμού: «Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται κάτι τέτοιο με αυτό τον τρόπο» ανέφερε ο Άρης. «Μετά το σημερινό πρέπει να διακοπεί κάθε κουβέντα με την ΕΠΟ» πρόσθεσε ο Λεβαδειακός. «Μας γυρνάει χρόνια πίσω η ΕΠΟ με την τακτική αυτή του αιφνιδιασμού, δηλώνει ότι η ΕΠΟ δε θέλει σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και προσβάλει όλους τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Είναι αστεία πράγματα πέφτω απο τα σύννεφα!!! Βλέπω ότι πήρε εντολή να καρατομήσει τον Κλάτενμπεργκ» ήταν η ατάκα του Γιώργου Σπανού (Ατρόμητος).

«Δεν κατανοούμε αυτό που έκανε η ΕΠΟ. Ήταν λάθος και δυστυχώς δεν έχει σχέση με τα θέλω του ελληνικού ποδοσφαίρου» υποστήριξε ο ΟΦΗ. «Πρόκειται για ύπουλη και υστερόβουλη ενέργεια της ΕΠΟ κατά του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όσο πιο γρήγορα αυτονομηθούμε τόσο καλύτερα» ήταν η θέση του Αστέρα Τρίπολης. «Είναι καρατόμηση χωρίς κανόνες. Προσπάθησαν να τον βγάλουν αποτυχημένο τον Κλάτενμπεργκ ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων τον ήθελε και σήμερα λένε ότι θα βάλουν αρχιδιαιτητή τον βοηθό του… αποτυχημένου. Χωρίς συνεννόηση και με αιφνιδιασμό» υποστήριξε ο Ιωνικός. «Δεν έπρεπε να μας αιφνιδιάσουν. Ούτε να αποφασίζει η ΕΠΟ μόνη της» πρόσθεσε από την πλευρά της ο Παναιτωλικός. «Εμείς επιμένουμε στην απόφαση μας. Αυτά που είπαμε δέκα μέρες πριν ισχύουν απολύτως. Ναι στον Κλάτενμπεργκ και όχι σε όλα αυτά που μεθόδευσε η ΕΠΟ με αυτό τον άθλιο τρόπο» ανέφερε ο Παναιτωλικός.

Η ΕΠΟ από την μεριά της, κινήθηκε με βάση το καταστατικό που της δίνει το δικαίωμα να αποφασίσει αυτή για την διαιτησία. Οπότε, ο χειμώνας προμηνύεται πολύ… άσπρος, έως “κατάμαυρος”. Στο πρώτο λάθος σφύριγμα, θα γίνεται χαμός. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων κλπ.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE