Συναγερμός στο Νοσοκομείο Πύργου| Διασπορά Covid-19 σε τρεις κλινικές

Share on:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου λόγω έξαρσης του κορωνοϊού καθώς επηρεάζει ασθενείς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Μετά την Παθολογική και τη Χειρουργική κλινική επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε νοσηλευτές και ασθενείς τριών κλινικών, ενώ θετικοί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό. Ο λόγος για την «Ψυχιατρική κλινική», όπου όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτή αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στη συγκεκριμένη κλινική κόλλησαν κορωνοϊό.

Οι ασθενείς της «Ψυχιατρικής» παραμένουν σε καραντίνα στον χώρο που νοσηλεύονται, καθώς είναι αδύνατο να μεταφερθούν σε διαφορετική κλινική, κυρίως για ιατρικούς λόγους, καθώς λόγω της νόσησής τους από τον ιό σταμάτησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ωστόσο, δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού, μιας και η μοναδική κλινική covid είναι γεμάτη και οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική που φιλοξενούνται τα ύποπτα κρούσματα, περιμένοντας κάποιον ασθενή να λάβει εξιτήριο.

Παράλληλα, δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στην «Ορθοπεδική κλινική» και ένα κρούσμα στη «Χειρουργική κλινική», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της. Από τον κορωνοϊό δεν γλίτωσαν ούτε οι εργαζόμενοι των διοικητικών υπηρεσιών, οι οποίες για μια ημέρα μεταφέρθηκαν αναγκαστικά σε άλλο χώρο από αυτόν που στεγάζονται, καθώς έπρεπε να γίνει απολύμανση.

“Δεν έχουμε υγεία”

Ο δήμαρχος του Πύργου Ηλείας, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σε παλαιότερη συνέντευξη του στη ValueNews.gr είχε αναφερθεί στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του δήμου.

Συγκεκριμένα τόνισε,

«Στην Ηλεία έχουμε πάντοτε ένα μόνιμο πρόβλημα με τις υπηρεσίες υγείας. Ουσιαστικά ανοιγοκλείνουμε τα νοσοκομεία, πότε παίρνουμε προσωπικό από το ένα, πότε από το άλλο, με αποτέλεσμα να είναι σαν αυτό που λέμε το κοντό σεντόνι, το τραβάει ο ένας, βγαίνει στον αέρα ο άλλος. Ουσιαστικά αυτή την εποχή υποβαθμίζεται το νοσοκομείο του Πύργου, καθώς πήραν ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσωπικού στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ενώ είχε προηγηθεί η μεταφορά της Αμαλιάδας στον Πύργο. Το μεγάλο νοσοκομείο της Ηλείας, που έχει πλήρη ανάπτυξη και το Κέντρο Υγείας της είναι το νοσοκομείο του Πύργου. Τώρα εδώ υπάρχει ένας τοπικισμός, μια ιστορία που έρχεται από πολύ παλιά να έχουμε 3 νοσοκομεία, το ένα ουσιαστικά είναι στην Κρέστενα, και απειλείται να κλειστεί και της Αμαλιάδας. Αλλά χωρίς προσωπικό δεν έχουμε υγεία. Δεν επεξεργάζεται κανείς χάρτη υγείας για την Ηλεία γιατί όλες οι ηγεσίες των υπουργείων κάνουν μικροπολιτική με τοπικισμούς. Αυτό είναι μια τραγωδία για την υγεία. Και τώρα που έρχονται και οι εκλογές επιχειρείται να χρυσώσουν την καραμέλα στην Αμαλιάδα ότι δήθεν ανοίγουν το νοσοκομείο. Ένα νοσοκομείο που δεν μπορεί να είναι νοσοκομείο καθώς δεν έχει ούτε εντατική μονάδα, ούτε καρδιολογική μονάδα , ούτε καρδιολογική κλινική. Ο ασθενής ξέρετε δεν κόβεται κομμάτια και πάει σε κάθε ειδικότητα, εάν λοιπόν είναι κάποιος σοβαρά και πρέπει να κάνει ένα χειρουργείο πως θα πραγματοποιηθεί αυτό χωρίς καρδιολόγο; Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους είναι σαν πείραμα. Νομίζω πλέον η κατάσταση είναι απαράδεκτη.»

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE