Συναγερμός Πυροσβεστικής| Φωτιά σε Σαμοθράκη, Πρέβεζα και Ηλεία

Share on:

Πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 9 το πρωί στη Σαμοθράκη, σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος. Επιχειρούν από αέρος δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος είπε ότι διαπιστώθηκε μια εστία, η οποία εκτείνεται στα περίπου 200 μέτρα, μέσα στο καταπράσινο δάσος. Μάχη δίνουν οι εναέριες δυνάμεις γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση στο σημείο. «Ευελπιστούμε μέχρι το απόγευμα να την περιορίσουμε. Γίνονται συνεχείς προσπάθειες.»

Φωτιά τώρα στην Πρέβεζα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πρέβεζα, και συγκεκριμένα στον Προφήτη Ηλεία Ζηρού, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση κατοίκων και πυροσβεστικής.

Καλύτερη η εικόνα στην Ηλεία

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (09/08) αυτή τη φορά στην Ηλεία, στην περιοχή Σίμιζα Πηνειού.

Για την κατάσβεσή της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί ήδη 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ ρίψεις νερού θα κάνουν δύο αεροπλάνα.

Αν και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οικισμοί, από την Πυροσβεστική για την ώρα δεν έχουν εικόνα ότι κάποιος εξ αυτών απειλείται.

Η φωτιά καίει πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι.

Την ίδια ώρα ξέσπασε νέα φωτιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στον Πύργο και συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Πύργου – Ολυμπίας. Στην περιοχή έσπευσαν 44 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 12 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE