Συμβαίνουν και στην πρωτεύουσα της Ευρώπης | Άπειρο ξύλο και διακοπή στο ντέρμπι Σταντάρ Λιέγης – Άντερλεχτ 3-1 (vid)

Share on:

Χαμός στο ντέρμπι της Σταντάρ με την Αντερλεχτ, με το γκολ του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ να βάζει «φωτιά» και τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να τα κάνουν… γυαλιά – καρφιά!

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο «Stade Maurice Dufrasne» της Λιέγης, με το ντέρμπι της Σταντάρ με την Αντερλεχτ να διακόπτεται λόγω επεισοδίων, τα οποία προκάλεσαν οι οπαδοί των φιλοξενούμενων, μετά από γκολ του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ!

Η Σταντάρ Λιέγης υποδέχθηκε την Αντερλεχτ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι γύρισαν τούμπα το ματς και με δύο γκολ στο 21’ και στο 28’ έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 2-1.

Στο 56’ ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ έκανε το 3-1 και το γήπεδο πήρε φωτιά. Οι οπαδοί της Σαντάρ άρχισαν να πανηγυρίζουν το γκολ του Δανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα τους ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και οι οπαδοί της Αντερλεχτ να πετούν φωτοβολίδες, εξαγριωμένοι από την εικόνα της ομάδας τους!

Στο πέταλο των φιλοξενούμενων έγινε ο… κακός χαμός, με τους οπαδούς της Αντερλεχτ να δημιουργούν επεισόδια και να αναγκάζουν τον διαιτητή να διακόψει αρχικά προσωρινά το παιχνίδι! Οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια, αλλά η κατάσταση παρέμεινε χαοτική, με τον ρέφερι να διακόπτει οριστικά την αναμέτρηση. Οι παίκτες και ο προπονητής της Αντερλεχτ, όμως, δεν μπορούσαν να φύγουν από το γήπεδο, καθώς οι οπαδοί τους ήταν έξω από το γήπεδο και τους περίμεναν να βγουν!

Η αστυνομία προσπάθησε να τους διώξει, αλλά ξέσπασαν νέα επεισόδια. Η ένταση και τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα να παραμείνει η αποστολή της Αντερλεχτ στα αποδυτήρια του «Stade Maurice Dufrasne» για περισσότερες από δύο ώρες. Μετά τη… μίνι ομηρία, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Αντερλεχτ αποχώρησαν από το γήπεδο, αλλά μετά από συζητήσεις με τη διοίκηση, αποφασίστηκε τα μέλη της αποστολής να μην γυρίσουν σπίτι τους, αλλά να καταλύσει η ομάδα σε ξενοδοχείο.

Κάτι που είχε να συμβεί από το 2019, όταν είχαν ξεσπάσει και πάλι επεισόδια μετά από παιχνίδι με την Σταντάρ. Η τραγική πορεία της Αντερλεχτ στο φετινό πρωτάθλημα και οι οργισμένες αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας, έφεραν σήμερα την απόλυση του προπονητή των «μωβ». Μια απόφαση που πάρθηκε από τη διοίκηση, με στόχο να ηρεμήσει η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν το τρίτο γκολ που πέτυχε ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE