Συγκλονιστικές μαρτυρίες| Ακούσαμε να λένε “πού είναι αυτός ο υπεύθυνος;” και σε ένα λεπτό μπαμ

Share on:

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες δύο επιβατών που έζησαν τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

“Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε “που είναι αυτός ο υπεύθυνος;” και σε ένα λεπτό μπαμ”, λέει ο ένας επιβάτης.

“Υπήρχε φωτιά δίπλα μας. Βρήκαμε μία τρύπα και από εκεί καταφέραμε να βγούμε”, δήλωσε ένας άλλος επιβάτης στην κάμερα της ΕΡΤ. “Ακούσαμε ένα μπαμ. Το βαγόνι άρχισε να στριφογυρίζει και μετά κατέληξε πλάγια και βγήκαμε”, εξήγησε.

“Ήταν 10 δευτερόλεπτα εφιαλτικά, μέσα στις φωτιές. Μια γυναίκα φώναζε το παιδί της. Στο βαγόνι υπήρχε πανικός, δεν μπορούσες να δεις γύρω σου από τον καπνό”.

Με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, μία νεαρή επιβάτιδα της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα και συγκρούστηκε με άλλη στο ύψος των Τεμπών, μιλά στο onlarissa.gr για το συμβάν.

“Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….” λέει σοκαρισμένη.

“Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…” λέει άλλος επιβάτης.

Ένας νεαρός αφηγείται στο larissanet πώς έζησε την τραγωδία και συγκλονίζει περιγράφοντας την προσπάθεια να σώσει επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

“Ήταν ένας σεισμός… δεν μπορώ να μιλήσω, το ένα βαγόνι καίγονταν”…

“Έβγαλα όσους περισσότερους μπορούσα”

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία επιβάτη που βρισκόταν στο 6ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε και ο οποίος προσπάθησε να βγάλει από το τρένο όσους περισσότερους μπρουσε.

“Βρισκόμουν στο βαγόνι 6. Το νιώσαμε σαν σεισμό. Στο βαγόνι μου χτύπησε μόνο μια γυναίκα. Προσπάθησα να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα, ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών που ευτυχώς έμαθα ότι βγήκε ζωντανό, έβγαλα όσους περισσότερους μπορούσα. Με έχει πιάσει ταραχή. Συγκρούστηκε το βαγόνι 2 που είναι η καφετέρια. Δεν μπόρεσα να περάσω πιο μπροστά γιατί τα συντρίμμια φλέγονταν”.

Με πληροφορίες του thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE