Συγκλονίζει η ιστορία του Μο Φάρα| «Έπεσα θύμα trafficking, το πραγματικό μου όνομα είναι Χουσεΐν»

Share on:

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο τέσσερις φορές ολυμπιονίκης της Μεγάλης Βρετανίας, Μοχάμεντ Φάρα, που εξομολογήθηκε στο BBC ότι μεταφέρθηκε στην Αγγλία παράνομα από το Τζιμπουτί, με το όνομα ενός άλλου παιδιού κι αναγκάστηκε να εργαστεί ως οικιακός βοηθός  με αντάλλαγμα το φαγητό.

Όπως είπε, τον χώρισαν από τη μητέρα του και τον μετέφεραν εκτός της χώρας με άλλη ταυτότητα, όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος δρομέας αποκάλυψε ότι πήγε στην Αγγλία από την Σομαλία μέσω trafficking στα 9 του χρόνια με πλαστά χαρτιά και πως το πραγματικό του όνομα είναι Χουσεΐν.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι αυτός που νομίζετε», ο 39χρονος τέσσερις φορές ολυμπιονίκης στο BBC στο πλαίσιο της προβολής του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «The Real Mo Farah». Ο Φάρα, ο οποίος έγινε ο πρώτος Βρετανός αθλητής στίβου που κέρδισε τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, είπε ότι τα παιδιά του τον παρακίνησαν να είναι ειλικρινής σχετικά με το παρελθόν του και να μην φοβηθεί να πει την αλήθεια, έστω κι αργά. «Η πραγματική ιστορία είναι ότι γεννήθηκα στη Somaliland, βόρεια της Σομαλίας, με το όνομα Χουσείν Αμπντί Καίν», τόνισε. «Παρά τα όσα έχω πει στο παρελθόν, οι γονείς μου δεν έζησαν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν ήμουν τεσσάρων ετών, ο πατέρας μου σκοτώθηκε στον εμφύλιο πόλεμο και η οικογένειά μας διαλύθηκε. Με χώρισαν από τη μητέρα μου και με έφεραν στο Ηνωμένο Βασίλειο παράνομα, με το όνομα ενός άλλου παιδιού που λεγόταν Μοχάμεντ Φάρα».

Ο σπουδαίος αθλητής είπε ότι πίστευε πως θα πήγαινε στην Ευρώπη για να ζήσει με συγγενείς και θυμήθηκε ότι πέρασε από έλεγχο βρετανικού διαβατηρίου με το όνομα Μοχάμεντ σε ηλικία εννέα ετών, έχοντας ταξιδέψει με μια γυναίκα που δεν γνώριζε. «Είχα όλα τα στοιχεία επικοινωνίας για τον συγγενή μου και μόλις φτάσαμε στο σπίτι της, η κυρία τα έβγαλε μπροστά μου και τα έσκισε, τα έβαλε στον κάδο και εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα».

Ο αθλητής ταξίδεψε πίσω στο σπίτι των παιδικών του χρόνων στο δυτικό Λονδίνο, αναπολώντας τις «όχι σπουδαίες αναμνήσεις», όπως τόνισε, όπου ένιωθε παρείσακτος. Ο Φάρα είπε τελικά στον δάσκαλό του, Άλαν Γουάτκινσον, όλη την αλήθεια κι εκείνος τον βοήθησε να μετακομίσει στο σπίτι ενός φίλου του από το σχολείο, η οικογένεια του οποίου τον φιλοξένησε για επτά χρόνια. Ο δάσκαλός του έκανε αίτηση για τη βρετανική υπηκοότητα του Φάρα, την οποία περιέγραψε ως μία «μακρά διαδικασία», με τον αθλητή να λαμβάνει τελικά την υπηκοότητα το 2000.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE