Σεπόλια| Πώς θα γίνει η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης και τα 7 νέα εντάλματα – Συγκλονίζει η ψυχολόγος της

Share on:

Μικρή «παράταση» πήρε η τέταρτη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών και εκπόρνευσης στα Σεπόλια και αυτό γιατί η ανακρίτρια περιμένει από την ΕΛ.ΑΣ ολοκλήρωση της έρευνας και πλήρη συλλογή των διαθέσιμων στοιχείων, ώστε να καλέσει για την μικρή. Η συνάντηση αυτή θα γίνει, φυσικά, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θα καλέσει την ανήλικη να αναγνωρίσει άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στους βιασμούς της και έτσι στη συνέχεια να δώσει το «πράσινο φως» για νέα εντάλματα σύλληψης που είναι δεδομένο πως θα εκδοθούν.

Όπως τονίζεται από τους αρμοδίους, σε πρώτο πλάνο μπαίνει η ψυχική ηρεμία της 12χρονης γι’ αυτό και οι Αρχές περιμένουν ολοκλήρωση του φακέλου της υπόθεσης πριν την καλέσουν ξανά να καταθέσει. Η τέταρτη κατά σειρά κατάθεση της μικρής, θα γίνει παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, καθώς η ανήλικη έχει βρίσκεται σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση. Η παιδοψυχολόγος θα επεξεργαστεί τόσο τις ερωτήσεις της ανακρίτριας όσο και αυτές των δικηγόρων των κατηγορουμένων, ώστε να η 12χρονη να έχει τη λιγότερη δυνατή ψυχολογική πίεση.

«Κάθε φορά προσφέρει και κάτι νέο στην έρευνα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει «ξεκλειδώσει» χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των παιδοψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναγνωρίσει, μέσω φωτογραφιών, όσους ανθρώπους συνάντησε, είτε μέσα σε αυτοκίνητα, είτε σε οίκο ανοχής. Η Κωνσταντίνα Κωστάκου είναι η αστυνόμος Β’ – ψυχολόγος, που έχει αναλάβει την 12χρονη, η οποία, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε, χαρακτηριστικά, ότι κάθε φορά που καταθέτει το παιδί έχει να δώσει και κάτι καινούργιο στην εν εξελίξει έρευνα που διεξάγεται. Και περιέγραψε τις διαδικασίες που ακολουθούν οι επιστήμονες σε τέτοιες ευαίσθητες και τραυματικές περιπτώσεις με θύματα ανηλίκους. «Προσπαθούμε το παιδί να μην καταρρεύσει, να ανασύρει μνήμες ή να καταθέσει πληροφορίες», εξήγησε η αστυνόμος Β’ – ψυχολόγος.

Και προσέθεσε: «Καλούμε ένα παιδί, που σε μεγάλο βαθμό έχει αποφασίσει να συνεργαστεί. Χέρι – χέρι στήνουμε μία πληροφορία, πάμε σε μία πορεία». Αναφερόμενη στην 12χρονη, η Κωνσταντίνα Κωστάκου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι ένα παιδί που ξέρει τι έχει συμβεί – αυτά τα τραυματικά γεγονότα στη ζωή του. Είναι ένα παιδί που έχει εξαιρετική σχέση με εμάς. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτή τη σχέση. Δεν θέλω να κλονίσω αυτή την εμπιστοσύνη. Μένουμε σε αυτό που εκείνο (σ.σ. το παιδί) αντέχει και επιθυμεί».

Μεγαλώνει η λίστα

Μόνο χθες εμφανίστηκαν δύο άτομα για να καταθέσουν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ τις προηγούμενες ημέρες άλλα 11 άτομα είχαν εμφανιστεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, υποστηρίζοντας ότι συνομιλούσαν με την ανήλικη, χωρίς όμως να τη συναντήσουν. Όπως ταυτοποιήθηκε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον 3 από αυτούς παρά τους ισχυρισμούς τους, είχαν βιάσει το παιδί. Εξάλλου, τον δρόμο για τη φυλακή έχουν πάρει μέχρι σήμερα 6 άτομα, ο Ηλίας Μίχος, ο Γιάννης Σοφιανίδης, η 37χρονη μητέρα του παιδιού, ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά» και άλλα δύο άτομα.

Τις επόμενες συλλήψεις για την φρικιαστική υπόθεση των Σεπολίων, θα σφραγίσει η τέταρτη κατά σειρά κατάθεση της 12χρονης. Όπως ήδη αναφέρθηκε όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η ανακρίτρια θα εκδώσει τα νέα εντάλματα με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 7 στον αριθμό.

Έρευνες σε οίκους ανοχής

Επιπλέον, από τις Αρχές ερευνώνται οι ισχυρισμοί της 12χρονης για παρουσία της σε οίκο ανοχής, χωρίς να είναι γνωστό αν πρόκειται για έναν ή περισσότερους χώρους. Έτσι, έρευνες γίνονται και σε άλλους οίκους ανοχής, πέρα από αυτόν που αναγνώρισε η 12χρονη, τους οποίους θα κληθεί να αναγνωρίσει σε φωτογραφίες στη συμπληρωματική της κατάθεση. Όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένονται τουλάχιστον εφτά νέα εντάλματα σύλληψης για άντρες που είχαν επαφές με την 12χρονη και οι οποίοι αναμένεται να αναγνωριστούν από την ίδια.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE