Σεπόλια| Η 12χρονη θα υποδείξει νέα ονόματα και διευθύνσεις βιαστών

Share on:

Νέο αίτημα για να καταθέσει η 12χρονη από τα Σεπόλια στην ανακρίτρια θα υποβάλουν σήμερα, Τρίτη (4/4), οι δικηγόροι της οικογένειας της ανήλικης που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα μέσα στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει το τελευταίο διάστημα. Η μία εκ των συνηγόρων, Ασπασία Ταραχοπούλου, έκανε λόγο για 5 – 6 άτομα, τα οποία φέρονται να βίασαν την ανήλικη και για τα οποία το παιδί είναι έτοιμο να δώσει στοιχεία. Η εξέλιξη έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τρία περιστατικά εκφοβισμού της 12χρονης

«Η μικρή με ψυχολογική βοήθεια υποτυπώδη που δέχεται μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της ξεκλειδώνει και θυμάται κι άλλα πρόσωπα τα οποία και θέλει να τα υποδείξει. Παρ’ όλο που είναι επίπονο το ίδιο το παιδί ζητάει να υποδείξει. Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα, αλλά το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι η 12χρονη έδωσε πρόσφατα κατάθεση και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου», είπε η δικηγόρος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Η ανακρίτρια επίσης έκρινε ως αόριστο το αίτημα για νέα κατάθεση γιατί δεν λέγαμε συγκεκριμένα ποιους θέλει να υποδείξει. Δεν ήθελα να ρωτήσω το παιδί ποιοι είναι αυτοί, αλλά τελικά αυτό έκανα, ανέφερε η δικηγόρος. Παράλληλα, η κυρία Ταραχοπούλου τόνισε ότι θα υποβληθεί νέο αίτημα να καταθέσει η 12χρονη καθώς η ίδια διατίθεται να υποδείξει με ονόματα και διευθύνσεις επιπλέον 5-6 άτομα.

Τα περιστατικά εκφοβισμού

Η δικηγόρος υπενθύμισε ότι «κάποιος προσπάθησε να μπει στο σπίτι (της θείας της) και την τραυμάτισε στο χέρι», τονίζοντας παράλληλα ότι το περιστατικό αποτέλεσε άμεση απειλή για τη ζωή του παιδιού. «Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», είπε ακόμα η δικηγόρος.

«Το λυπηρό είναι ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας για αυτό το παιδί», είπε ακόμα η κυρία Ταραχοπούλου, ενώ στο ερώτημα για το αν η πλευρά της οικογένειας έχει ενημερωθεί για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει ανάλογες ενέργειες, είπε: «ρωτήστε την αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το γιατί, ενώ έχουν καταγγελθεί όλα αυτά». «Η αστυνομία διαθέτει αστυνομικούς να φυλάνε πρόσωπα τηλεόρασης και δεν έχει λάβει μέτρα για να προστατεύσει αυτό το παιδί, τη στιγμή που έχουν καταγγελθεί όλα αυτά, με αποκορύφωμα το τελευταίο, το οποίο είναι απειλή για τη ζωή του», κατήγγειλε η κυρία Ταραχοπούλου, τονίζοντας ότι για όλα τα περιστατικά έχει ενημερώσει τις αρχές.

Θεοδωρικάκος: Ερευνάται η επίθεση

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει, σύμφωνα με την εκπομπή «Happy Day» του Alpha, ότι «ερευνάται η επίθεση που δέχτηκε η 12χρονη».

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE