Ρωσία| Ισχυρή έκρηξη στο Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Share on:

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτοί δήλωσαν ότι ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη και τζάμια να τρίζουν.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πυρομαχικά σε μια χωματερή.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι σε ένα ξεχωριστό περιστατικό ουκρανικές δυνάμεις άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον ρωσικών χωριών στη μεθόριο.

Έκτακτη συνεδρίαση της G7

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η G7 θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση μετά τα χτυπήματα σε ολόκληρη την Ουκρανία και ότι ο ίδιος θα απευθύνει ομιλία.

Γράφοντας στο Twitter, είπε ότι μίλησε με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, η οποία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της G7, και ότι ο Σολτς συμφώνησε να πραγματοποιήσει μια επείγουσα συνεδρίαση της ομάδας.

«Η ομιλία μου έχει προγραμματιστεί, στην οποία θα μιλήσω για τις τρομοκρατικές επιθέσεις από τη [Ρωσία]», είπε ο Ζελένσκι.

«Συζητήσαμε επίσης το θέμα της αυξανόμενης πίεσης στη [Ρωσία] και της βοήθειας για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών».

Ουκρανικός στρατός| Τουλάχιστον 75 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε συνεχιζόμενη επίθεση

Ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας δήλωσε ότι 75 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί μέχρι στιγμής στο κύμα επιθέσεων σήμερα το πρωί.

Ο στρατηγός Valerii Zaluzhnyi ανέφερε στο Twitter ότι 41 από αυτούς εξουδετερώθηκαν από την αεροπορική άμυνα.

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες στο Κίεβο

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες σε συνοικία του Κιέβου, μετά τον βομβαρδισμό σήμερα το πρωί της ουκρανικής πρωτεύουσας και πολλών πόλεων της χώρας, σύμφωνα με την προεδρία της και το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα ωστόσο με την αστυνομία του Κιέβου, τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Τα περισσότερα πλήγματα ήταν στο κέντρο της πρωτεύουσας», διευκρίνισε η αστυνομία στη σελίδα της στο Facebook. «Προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι 12 τραυματίστηκαν. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν».

Λουκασένκο| Η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν κοινή στρατιωτική ομάδα εργασίας

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική ομάδα στα δυτικά σύνορα της χώρας ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε επιδείνωση της έντασης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Το Reuters αναφέρει ότι το πρακτορείο επικαλείται τον Λουκασένκο να λέει ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν μια περιφερειακή στρατιωτική ομάδα και είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν δυνάμεις πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Ρωσίας προς την Κριμαία.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti αναφέρει πως ο Λουκασένκο είπε: «Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τα έγγραφά μας. Εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο τρέχον επίπεδο, όπως είναι τώρα, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε την ομαδοποίηση πολιτειακών ενώσεων».

Με πληροφορίες από cnn και imerisia


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE