Ρήξη στις γερμανο-κινεζικές σχέσεις

Share on:

Επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί σήμερα 9/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας. Την ίδια ώρα, όμως, ακυρώνεται η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Κίνα.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δέχεται σήμερα στο Βερολίνο τον Κινέζο ομόλογό της Τσιν Γκανγκ. Ταυτόχρονα όμως ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στην Κίνα, που ήταν προγραμματισμένο για αυτήν την εβδομάδα. Το Πεκίνο θέλει να αναβάλει τις συνομιλίες για «λόγους χρονοδιαγράμματος».

Το Κινεζικό Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε το Σαββατοκύριακο να αναβληθούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών που είχαν προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου για λόγους προγραμματισμού, δήλωσε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ ήθελε να συνδέσει τις συνομιλίες στην Κίνα με μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών του Βερολίνου, η κινεζική πλευρά πρόσφερε εναλλακτική ημερομηνία για το ταξίδι της επιστροφής από την Ιαπωνία. Ωστόσο, η απάντηση από το Βερολίνο ήταν ότι «ο υπουργός δεν θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος για μια τόσο εξαιρετικά βραχυπρόθεσμη αναβολή». Οι συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επικείμενων διακυβερνητικών διαβουλεύσεων μεταξύ Γερμανίας και Κίνας.

Πηγή: ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE