Πώς οι Τούρκοι ευχαριστούν τους Έλληνες

Share on:

Η Ελλάδα άπλωσε για άλλη μια φορά χέρι βοήθειας προς τους γείτονες και αυτό βρήκε ανταπόκριση στη γείτονα χώρα.Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς δεύτερη σκέψη σήκωσε το τηλέφωνο και έσπευσε να εκφράσει στον Τούρκο πρόεδρο όχι μόνο τη θλίψη του αλλά και την πρόθεσή του να στείλει οποιαδήποτε βοήθεια.

Και δεν σταμάτησε εκεί. Έκρινε -και πολύ σωστά- ότιέπρεπε να τοποθετηθεί και δημοσίως για αυτή την τραγωδία και το έκανε με δηλώσεις του στο CNN παρά τοπροηγούμενο«τελεσίγραφο» του Ερντογάν, το περιβόητο «Μητσοτάκης γιοκ».

Οι λαοί λοιπόν δεν έχουν κανένα μίσος παρά την επιθετική ρητορική που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια η τουρκική ηγεσία. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει προηγούμενο. Mε βαθιά συγκίνηση χιλιάδες Τούρκοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστούν τη χώρα μας για την παρουσία στις πληγείσες περιοχές και τη συμβολή της στη διάσωση επιζώντων κάτω από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της Δευτέρας.

Τα βίντεο με τους διασώστες της ΕΜΑΚ να αγκαλιάζονται μετά την επιτυχημένη διάσωση ενός μικρού κοριτσιού έγινανviral και σχολιάστηκαν θετικά στα κοινωνικά δίκτυα και στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.«Κοιτάξτε, αυτή είναι η ελληνική ομάδα διάσωσης. Αυτοί οι άνδρες είναι χαρούμενοι και κλαίνε γιατί έβγαλαν σώα την 6χρονη Τουρκάλα από τα χαλάσματα.Είναι χαρούμενοιπου κατάφεραννα σώσουν το 6χρονο κορίτσι και δεν το άφησαν να πεθάνει. Χωρίς αυτούς ίσως να μην είχε σωθεί. Χαίρομαι που ήρθαν», καθώς και μηνύματα του τύπου «θα σε θυμάμαι με αυτήν τη φωτογραφία. Όχι με τον πόλεμο που έγινε πριν από δεκαετίες. Ευχαριστώ, Ελλάδα» κατακλύζουν τα socialmedia, δείχνοντας ότι υπάρχει σαφέστατα περιθώριο αλληλεγγύης και ενδεχομένως η αποκαλούμενη «διπλωματία των σεισμών» να μπορέσει να αποδώσει καρπούς μεσομακροπρόθεσμα.Θαύματα προφανώς δεν γίνονται. Όμως, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το πρώτο βήμα, ένα «πολιτικό λίπασμα» για να αλλάξει το κλίμα εχθρότητας που επιχειρεί να ενσπείρει στο εσωτερικό της χώρας του ο ΤαγίπΕρντογάν.

Θυμίζουμε ότι πριν από κάποιους μήνες στο ερώτημα της εταιρείας δημοσκόπησης Metropol που ετέθη στους Τούρκους πολίτες «έχουμε εχθρότητα με τον ελληνικό λαό ή όχι; – ο ελληνικός λαός είναι εχθρός ή φίλος;» το 64% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι». Οι λαοί είναι ώριμοι να κοιτάξουν μπροστά…

Πηγή : karfitsa.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE