Πυρκαγιά στην Πεντέλη| Μια εφιαλτική νύχτα- Τραγωδία στην Ανθούσα με νεκρό άνδρα

Share on:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής (8 το πρωί), ενεργά μέτωπα παραμένουν σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη αφήνοντας πίσω καμένα σπίτια και απόγνωση.

Καταστράφηκαν σπίτια

Η φωτιά έχει κάψει ήδη δεκάδες σπίτια ενώ κατά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, υπάρχουν καμένα σπίτια σε Παλαιά Πεντέλη, Ντράφι, Γέρακα, Ανθούσα και Πανόραμα Παλλήνης ενώ οι εστίες είναι δεκάδες και εκτείνονται από το Πεντελικό όρος μέχρι την οδό Μαραθώνος.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Το πρωί στις 6:15 έφτασε μήνυμα του 112 προς τους πολίτες της περιοχής να αποφύγουν την μετακίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι.

Ο χάρτης με τα ενεργά μέτωπα

Ο χάρτης της περιοχής στην οποία μαίνεται η πυρκαγιά, όπως τον παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας στην Ανθούσα

Νεκρός, μέσα σε μια λίμνη αίματος, εντοπίστηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας στην Ανθούσα, όπου μαίνεται η καταστροφική φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από τη Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο και εκτιμάται πως αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να φλέγεται.

Κατά πληροφορίες, ήταν η τρίτη φορά που το σπίτι παραδιδόταν στις φλόγες.

Δήμαρχος Πεντέλης: Η φωτιά δεν ξεκίνησε με φυσικό τρόπο

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε κατά τη διάρκεια δηλώσεών της στο MEGA η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία αναφέρθηκε παράλληλα στην εικόνα που διαμορφώνεται το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή.

«Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, υπάρχουν όμως, αρκετές πιθανότητες αναζωπύρωσης στον ορεινό όγκο μας, από εκεί που πέρασε η φωτιά δηλαδή, από το απόγευμα και έπειτα, και εκεί επιχειρούν τα οχήματά μας. Βλέπω ένα καμένο τοπίο, η καμένη έκταση δεν είναι πολύ μεγάλή, αλλά είναι μία εικόνα που δεν μπορούμε να την δεχθούμε. Οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, ωστόσο τώρα μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους. Καλούν να επιστρέψουν και τους ενημερώνει και η αστυνομία» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

«Είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή να δούμε εμείς από πού προήλθε η φωτιά, είναι δουλειά των αρμόδιων αρχών. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από τα διοικητικά μας όρια ήταν στο Ντράφι, ανέβηκε και πέρασε σε εμάς και πέρασε ξανά στο Ντράφι. Ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο. Οι αρχές θα κάνουν την έρευνα και θα δοθεί φως αφού ηρεμήσουν τα πράγματα», κατέληξε.

Εώς και 400 χιλιόμετρα μεταφέρθηκε ο καπνός από την πυρκαγιά στην Πεντέλη

Tουλάχιστον 400 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά προς την θάλασσα των Κυθήρων έχει μεταφερθεί ο καπνός της δασικής πυρκαγιάς της Πεντέλης από τους ισχυρούς βόρειους-βορειοανατολικούς ανέμους, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε από τις 5:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE