Πρεμιέρα για τους εμβολιασμούς με το νέο σκεύασμα κατά της Όμικρον

Share on:

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου οι εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση με τα επικαιροποιημένα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον. Τα πρώτα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί μέσω της πλατφόρμας που άνοιξε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Τα επικαιροποιημένα αυτά εμβόλια όπως ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου κατά την συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση και εφόσον έχει προηγηθεί ο βασικός εμβολιασμός (δύο δόσεις για τα υγιή άτομα και τρεις δόσεις για τα ανοσοκατασταλμένα).

Ο εμβολιασμός δε, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά από εμβολιασμό ή νόσηση και προτεραιότητα έχουν τα άτομα με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Τα εμβόλια αυτα, με βάση τις κλινικές μελέτες προκαλούν αύξηση της ανοσιακής απόκλισης, δηλαδή αυξημένο ποσό, αυξάνουν τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και έτσι είναι αποτελεσματικά ως προς την αντιμετώπιση των παραλλαγών της Όμικρον 1, της Όμικρον 2 , Όμικρον 2,7, αλλά και της Όμικρον 5.

Τα δεδομένα ασφάλειας, δηλαδή οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια, είτε τοπικές, είτε συστηματικές, είναι ανάλογες με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν καταγραφεί όλα αυτά τα χρόνια από τα αρχικά εμβόλια. Είναι δηλαδή ήπια στην εκδήλωση και μικρής διάρκειας, υπογραμμίστηκε από την κ. Θεοδωρίδου.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE