Παρχαρίδου| Είναι η ώρα της γενιάς μας, η ώρα του ΠΑΣΟΚ

Share on:

Για ένα σύστημα ιδιαίτερης εισαγωγής στην προσχολική εκπαίδευση που θα προσφέρει ίσα δικαιώματα σε όλους για έναν πιο ομοιοποιημένο λαό στη Ξάνθη, έκανε λόγο η Έρση Παρχαρίδου Κουτσούμπα Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό της Ξάνθης.

Σε συνέντευξη της στη ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη η κα Παρχαρίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρίσκεται η Ξάνθη στο προσκήνιο δίνοντας έμφαση στην οικονομική της ανάπτυξη.

Ειδικότερα,

Η ώρα της γενιάς μας και της ανανέωσης

Η απόφαση μου να πολιτευτώ με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ήταν μια πολύ φυσική απορία του χαρακτήρα μου, είμαι άνθρωπος της κοινωνίας και της καθημερινότητας. Εξαιτίας της δουλειάς μου (βιβλιοπωλείο) έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η ανάγκη μου να έρχομαι σε επαφή με τόσο κόσμο και η ανάγκη μου να μπορέσω να προωθήσω τον τόπο μου. Επειδή όμως αυτά από μόνα τους δε λένε τίποτα, το κατάλαβα ότι ήρθε η στιγμή όταν με κάλεσε ο κύριος Ανδρουλάκης και μου είπε ότι είναι η ώρα της γενιάς μας, η ώρα της ανανέωσης.

Η Ξάνθη στο προσκήνιο

Τα συνεταιριστικά εργοστάσια και η ανάπτυξη της οικονομίας στην Ξάνθη έγινε σε μια εποχή που ήταν συνυφασμένη με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που είναι το όραμα μου είναι να μπορέσει να γίνει εκείνη η ανάπτυξη ξανά οικονομική.

Δε διαφωνούμε στο ότι χρειάζεται να έρθει η Ξάνθη στο προσκήνιο, οι τρόποι όμως με τον οποίο θα γίνει και τα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν θα είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά. Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι αυτή που θα της δοθεί η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το κέντρο για να μπορέσει να σταθεί το βλέμμα του κέντρου(δηλαδή την Αθήνα) στην Ξάνθη και να έρθει στο προσκήνιο.

Πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η Υγεία στην Ξάνθη που νοσεί. Έχουμε το Νοσοκομείο μας που χρειάζεται να μπορέσει να αναπτυχθεί και να έρθουν γιατροί. Από την άλλη βέβαια βλέπω ότι ενώ προκηρύσσονται θέσεις όμως γιατροί δεν έρχονται. Υπάρχει δηλαδή μια προσπάθεια όμως δε γίνεται κάτι. Και πως να γίνει αυτό όταν οι γιατροί, οι οποίοι σπουδάζουν στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που τους σπουδάζει η Ελλάδα, σε περίπτωση που έρθουν να εργαστούν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης θα παίρνουν λιγότερο μισθό από εκείνον ενός ανειδίκευτου εργάτη σε μια χώρα του εξωτερικού. Επομένως, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η πολιτική βούληση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο για να δοθεί λύση.

Έμφαση στη πολυπολιτισμικότητα και στις κοινωνικές πρόνοιες

Φυσικά, έχει και η Παιδεία σημασία. Έχουμε μια περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερή στην πολυπολιτισμικότητα της. Εκτιμώ ότι ένα σύστημα ιδιαίτερης εισαγωγής στην προσχολική εκπαίδευση, για τις συγκεκριμένες περιοχές του νομού μας, θα έκανε πιο ομοιοποιημένο τον λαό της Ξάνθης. Ως νέα γυναίκα και ελεύθερη επαγγελματία με απασχολούν και οι κοινωνικές πρόνοιες, η κοινωνική δομή για την ελληνική οικογένεια.

Σχετικά με την τούρκικη μειονότητα της Θράκης η κα Παρχαρίδου δήλωσε πως στόχος της είναι ίσες ευκαιρίες για όλους, τόσο στο τομέα της Υγείας όσο και στο τομέα της Παιδείας, ενώ σημείωσε πως μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το καταφέρει, καθώς είναι εκείνο που δεν ενδιαφέρετε για τους λίγους αλλά για τους πολλούς.

Πρόβλημα του κύριου Μητσοτάκη πως θα κινηθεί μετά την Κυριακή

Ο ελληνικός λαός δεν ξυπνάει και δεν κοιμάται με το πιο θα είναι το πολιτικό μέλλον του κάθε πρωθυπουργού. Εμάς στο ΠΑΣΟΚ μας ενδιαφέρει να γίνει με την ευκαιρία της απλής αναλογικής, ο κάθε ένας να ψηφίσει αυτό που πιστεύει, να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, δίνοντας του ένα ισχυρό ποσοστό που θα του χαρίσει την ευκαιρία να είναι πρωταγωνιστής στις επόμενες ημέρες. Νομίζω πως όλοι μιλούν για την επόμενη ημέρα, ενώ ακόμη δεν έχει έρθει η Κυριακή. Επομένως, προκαλώ και προσκαλώ όλο το κόσμο να πάει να ψηφίσει και να δηλώσει τη συμβολή του στο κοινοβουλευτικό αυτό γεγονός. Εξάλλου είναι γνωστό πως η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, άρα είναι πρόβλημα του κύριου Μητσοτάκη πως θα κινηθεί μετά την Κυριακή.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ:

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE