Παρέμβαση Άρειου Πάγου για την επίθεση κατά Γερμανών στην Κρήτη |Εντολή για κατά προτεραιότητα έρευνα

Share on:

Την προτεραιότητα στη διενέργεια της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος της οικογένειας των Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοποτάμου της Κρήτης, ζήτησε με παραγγελία του στην ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

  • απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα),
  • επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για ανθρώπους,
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα,
  • παράνομη οπλοφορία,
  • απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Η παρέμβαση του πρώτου τη τάξει εισαγγελικού λειτουργού της χώρας έρχεται τη στιγμή που ήδη παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην υπόθεση με τον κ. Ντογιάκο να σημειώνει στην παραγγελία του ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος, να γίνει με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρονται να τελέστηκαν στον Μυλοπόταμο Κρήτης και ζητείται η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

Στη φυλακή ο 38χρονος Κρητικός, ελεύθερος ο 36χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 έλαβε ο 38χρονος, ο οποίος μεταξύ άλλων διωκόταν ποινικά για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», σε βαθμό κακουργήματος στο επεισόδιο με τους Γερμανούς τουρίστες στο Ρέθυμνο. Ο 38χρονος θα παραμείνει έως την Παρασκευή στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Διονύσης Βέρρας, υποστήριξε στο neakriti.gr ότι η υπόθεση έχει πάρει αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση συμπλοκής, η οποία θα έπρεπε να ήταν – κατά τη δήλωσή του – υπόθεση ενός μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο 38χρονος δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των Γερμανών, ο οποίος είναι μποξέρ. Μάλιστα ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε τη Δευτέρα ότι ο Γερμανός μποξέρ τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση. Οι Γερμανοί τουρίστες, πάντως, ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επίθεση από τους Κρητικούς.

Ο 36χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος μετά την κατάθεσή του στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, καθώς είναι αντιμέτωπος μόνο με την κατηγορία «απλής σωματικής βλάβης», που συνιστά πλημμέλημα.

Διαβάστε επίσης:

https://valuenews.gr/2022/08/%ce%ba%cf%81%ce%ae%cf%84%ce%b7-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84.html
https://valuenews.gr/2022/08/%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb-%ce%b1%cf%83-%ce%bf%ce%b9-%cf%88%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%ae%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%bd%cf%84.html

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE