Παπαδάκη | Το ΠΑΣΟΚ δίνει ουσιαστικό ρόλο στη γυναίκα και προτεραιότητα στους νέους

Share on:

Την ανάγκη οι γυναίκες να βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς αποτελούν το 52% του πληθυσμού, εξέφρασε η Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ-ΑΛΛ, στο Νότιο Τομέα Αθηνών, Θεοδώρα Παπαδάκη.

Σε συνέντευξη της στη ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη, η κα Παπαδάκη αναφέρθηκε στον κίνδυνο ακυβερνησίας, ενώ για το σενάριο της συγκυβέρνησης σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει με όποιο κόμμα δεχθεί τις αρχές του.

Για τις άλλοτε γιορτινές μέρες των εκλογών που σήμερα βρίσκονται υπό το μαύρο σύννεφο της τραγωδίας των Τεμπών, η κα Παπαδάκη σχολίασε πως υπάρχει οργή που πρέπει να εξωτερικευτεί και ευθύνες που πρέπει αποδοθούν.

Τέλος, τόνισε τους λόγους που πρέπει οι νέοι να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε σε ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα που ισορροπεί την οικονομία, την κοινωνική πολιτική και τις ανάγκες των νέων.

Ειδικότερα :

Καθήκον μας να συνδράμουμε στο κόμμα που πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα

«Έχω τον δυναμισμό της Κρητικιάς και την Ελληνίδας γενικότερα, αλλά και τη γυναικεία ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Ταυτόχρονα από την Κρήτη δανείστηκα τη μεγάλη μου αγάπη για τον Καζαντζάκη, όπου μεταξύ άλλων έλεγε πως πρέπει να αγαπάς την ευθύνη, να έχεις την πεποίθηση πως μόνος σου μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο. Να κάνεις ότι μπορείς για αυτό και να ξέρεις ότι αν δεν τα καταφέρεις, εάν ο κόσμος χαθεί, εσύ θα φταις. Με αυτό το ρητό λοιπόν προχωρώ στη ζωή μου και προσπαθώ να παρεμβαίνω πρωταγωνιστικά σε όλους τους τομείς και φορείς.

Έχω ασχοληθεί με τον Δήμο, στο συνδικαλιστικό τομέα ως δικηγόρος, στο σχολείο του παιδιού μου και στη γειτονιά μου καθώς και σε διάφορα Κρητικά σωματεία. Μέσα από όλα αυτά λοιπόν μου έγινε η πρόταση να είμαι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές. Ήδη από το 2004 ήμουν υποψήφια στην Α’ Αθήνας, όπως και το 2007 και το 2009.

Μετά η Φώφη Γεννηματά, η οποία με τιμούσε με τη φιλία της, μου ζήτησε να βοηθήσω το Ρέθυμνο και έτσι ήμουν και πάλι υποψηφία με το ΠΑΣΟΚ το 2015 και το 2019.

Φέτος μου ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κύριο Ανδρουλάκη να είμαι στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, μια πρόταση που δέχθηκα, καθώς θεωρώ καθήκον μας να συνδράμουμε στο κόμμα στο οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα.

Εξάλλου θυμόμαστε όλοι την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στη χώρα, πως γέμισε την Ελλάδα σχολεία, πανεπιστήμια, παιδικούς σταθμούς, καταπολεμώντας το δημοσιονομικό πρόβλημα, κάτι που σήμερα έχει αυξηθεί. Μίκρυνε την ψαλίδα μεταξύ όλων των κοινωνικών ομάδων, είναι το κόμμα που μας ευεργέτησε και όλοι το αναγνωρίζουμε πλέον.

Έχει ένα πολύ εμπεριστατωμένο πρόγραμμα αλλά και μεγάλη σοβαρότητα, ισορροπώντας την οικονομία και την κοινωνική πολιτική, θεωρώ πως είναι το μόνο κόμμα που πρέπει να στηρίξουμε» .

Μεγάλος ο κίνδυνος και ακυβερνησίας αλλά και προβλημάτων στη περίπτωση συνεργασίας

«Με το σύστημα της απλής αναλογικής είναι σίγουρα μεγάλος ο κίνδυνος και ακυβερνησίας αλλά και προβλημάτων, για αυτό και το ΠΑΣΟΚ δε στήριξε ποτέ το συγκεκριμένο σύστημα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν μπορεί κάποιο κόμμα να έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Μοιραία λοιπόν είτε θα οδηγηθούμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, είτε σε διορισμένες κυβερνήσεις για λίγο.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως αναφέρει στις απόψεις του και έχει τονίσει πως με όποιο κόμμα έρθει πρώτο και κληθούμε θα συζητήσουμε επί των αρχών μας.

Εάν λοιπόν γίνουν δεκτές οι συγκεκριμένες αρχές που έχουμε, τότε θα μπορούμε να προχωρήσουμε και σε συνεργασία».

Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του κύριου Ανδρουλάκη για ένα άλλο πολιτικό πρόσωπο που θα ήθελε να δει ως πρωθυπουργό του αύριο, δηλώσεις που δημιούργησαν έντονες συζητήσεις, η κυρία Παπαδάκη αναφέρει:

«Ο κύριος Ανδρουλάκης δεν κατονομάζει το πολιτικό πρόσωπο γιατί δεν το ξέρει, δεν είναι ότι έχει ήδη κάποιο πρόσωπο που δεν ανακοινώνει. Απλώς πιστεύει, με έναν πολύ ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης, πως όταν κάνεις μια συμφωνία δεν τηρείτε αυτή η συμφωνία εάν δε βάλεις ένα πρόσωπο συγκεκριμένο.
Επομένως, εάν συνεχίσουν τα ίδια πρόσωπα θεωρεί ο πρόεδρος και το κόμμα, ότι δε θα επέλθει η αλλαγή στις αρχές σε σχέση με τις αρχές του άλλου κόμματος. Θεωρεί πως όλα είναι όλα πρέπει να είναι αντικείμενα διαπραγμάτευσης και συζήτησης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Παρότι οι εκλογές ήταν πάντοτε μια γιορτή της δημοκρατίας, μας έχει αφαιρέσει κάθε χαρά

Σε σχετική ερώτηση για την τραγωδία των Τεμπών και το προεκλογικό κλίμα, η κα Παπαδάκη σχολίασε:

«Είναι κάτι που μας έχει επηρεάσει όλους, νομίζω ότι θα δεν το ξεχάσουμε ποτέ. Παρότι οι εκλογές ήταν πάντοτε μια γιορτή της δημοκρατίας, μια γιορτή του κόσμου, και σήμερα με το μαύρο σύννεφο να είναι από πάνω μας σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι μας έχει αφαιρέσει κάθε χαρά.

Φυσικά, έχουμε όλοι μέσα μας ένα ερωτηματικό και μια οργή που πρέπει να εξωτερικευτεί και να αποδοθούν ευθύνες.

Τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν τελευταία την Ελλάδα έχουν τεράστιες ευθύνες, δεν εφάρμοσαν τη σύμβαση του 2014 ώστε να έχουμε το σύστημα τηλεδιοίκησης. Είναι ακατανόητα αυτά που συμβαίνουν και πως να πορευτούμε ζώντας στην ανασφάλεια. Πάρα πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει μεγάλη σοβαρότητα, με ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη πολιτική και στα θέματα ασφάλειας, κάτι που έχει αποδείξει και στο παρελθόν» .

Γιατί οι νέοι να επιλέξουν ΠΑΣΟΚ;

«Οι νέοι στη χώρα μας πλέον υποφέρουν πάρα πολύ, εκτός του ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις και εξελίξεις τους έχουν αφαιρέσει την ελπίδα, δεν έχουν και πρακτικά τα μέσα για να ζήσουν.

Ένα από αυτά που έχει αντιληφθεί το ΠΑΣΟΚ και έχει προτείνει είναι το θέμα της στέγασης. Εκτός από τα θέματα λοιπόν που αφορούν την εργασία και την οικονομία που πρέπει να δοθούν κίνητρα προσλήψεις νέων, πάνω σε αυτό έχει επίσης ένα πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ.

Επειδή ο πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης ήταν τόσα χρόνια Ευρωβουλευτής γνωρίζει καλά πως μπορεί η χώρα να αντλήσει ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και πως να τα απορροφήσει.

Μελέτησε επίσης πολύ καλά το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης σε σχέση με τη στέγαση και το σχετικό παράδειγμα της Πορτογαλίας και κατέληξε στο ότι θα μπορούσαμε να αντλήσουμε κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να χτίσουμε σπίτια, χιλιάδες σπίτια, τα οποία δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή με κοινωνικά κριτήρια ώστε να δοθούν με χαμηλή ενοικίαση στους νέους.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ προτείνει να επιδοτούνται τα ενοίκια, ειδικά των φοιτητών, και ακόμη περισσότερο στις περιοχές που είναι υψηλής τουριστικής προέλευσης. Ακόμη έχει πρόγραμμα για περισσότερες φοιτητικές εστίες, για φορολογικές ελαφρύνσεις στις οικογένειες με φοιτητές, αλλά και για επιδοματική πολιτική στις οικογένειες».

Οι γυναίκες αποτελούν το 52% του πληθυσμού, δεν μπορεί να είναι έξω από τα κέντρα λήψης αποφάσεων

«Προσωπικά έχω συνδράμει πολύ στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, περηφανεύομαι για αυτό, περηφανεύομαι όμως που και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκπροσωπώ ήταν το κόμμα που έφερε τη μεγάλη αλλαγή στα γυναικεία και εργασιακά δικαιώματα, καθώς και στο οικογενειακό δίκτυο με συγκεκριμένους νόμους.

Κάπως έτσι η γυναίκα σε κάθε επίπεδο έγινε ίση με τον άνδρα, έκτοτε όμως τα πράγματα άλλαξαν, η οικονομική κρίση αλλά και άλλες πολιτικές προτεραιότητες των κομμάτων που ακολούθησαν δε συνέχισαν τον δρόμο της ενίσχυσης των γυναικείων δικαιωμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε και σημαντική εκπροσώπηση, καθώς είναι κοινωνικό θέμα το αν εκπροσωπούν γυναίκες. Πρέπει να ενθαρρύνουν οι οικογένειες τις γυναίκες να συμμετέχουν, είναι κάτι ηρωικό πολλές φορές. Δυστυχώς, παλεύουμε με το περιβάλλον μας πρώτα, κάτι που δε βλέπουμε να συμβαίνει όταν ένας άνδρας αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινα.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ξεκίνησε την ποσόστωση, είναι πολύ σημαντικά τα νομικά αυτά μέτρα για τις ποσοστώσεις των γυναικών, γιατί ο νόμος ενίοτε παρεμβαίνει θεραπευτικά, ενίοτε πρέπει να παρεμβαίνει και παιδαγωγικά. Ο νόμος της ποσόστωσης πρέπει να τα κάνει και τα δύο, να προλάβει την κοινωνία και να την εκπαίδευση ότι πρέπει να ωθεί τις γυναίκες να συμμετέχουν στα κοινά. Αποτελούν το 52% του πληθυσμού, δεν μπορεί να είναι έξω από τα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ :

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE