Πάτρα | Στον Εισαγγελέα η Πισπιρίγκου- Ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Share on:

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην γνωστή υπόθεση της Πάτρας σχετικά με την δολοφονία των τριών παιδιών.
Με βάση το πόρισμα των ιατροδικαστών που αναφέρουν για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας πως προήλθαν από εγκληματική ενέργεια, καλείτε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των κοριτσιών, να καταθέσεις με την ιδιότητα της υπόπτου.
Μάλιστα, μέσα στην σημερινή ημέρα αναμένεται αρμόδιοι αξιωματικοί να μεταβούν στις φυλακές του Κορυδαλλού να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία.
Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη για τη δολοφονία των δύο κοριτσιών είναι η μητέρα των παιδιών.

Ο φάκελος της δικογραφίας

Ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση , που διαπιστώνει ως αιτία θανάτου των παιδιών την ασφυξία, περιλαμβάνονται και πάνω από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν το πόρισμά τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους , όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου . Έτσι, απέκλεισαν το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί . Σε ό,τι αφορά την 6,5 μηνών Ίριδα οι ιατροδικαστές είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο μικροσκόπιο.

Τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο με με βούλευμά του θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

Ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη στην Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο πόρισμα των 54 σελίδων, η ψυχολόγος αναφέρεται στην συνομιλία που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ αναλύει και τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Όπως τονίζει, η 33χρονη πέφτει σε αντιφάσεις, στερείται συναισθήματος και η αφήγησή της φαίνεται να μην είναι αληθής. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι σκέψεις της γυρνούν συνέχεια γύρω από τον Μάνο Δασκαλάκη κατασκευάζοντας αντιζηλίες.

Όσο για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, η ψυχολόγος διαπίστωσε ότι η 9χρονη ήταν ανήσυχη και προσπαθούσε να δουλέψει μέσα της τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, ενώ υπήρχε και φόβος μην της συμβούν τα ίδια πράγματα.

«Μη αληθής η αφήγησή της»
«Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες. Σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθειά της να διαψεύσει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό, ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από τον σύζυγό της, ενώ φαίνεται να δημιουργεί εκ των υστέρων κατασκευές, γύρω από ζητήματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες.

Οι περιγραφές για τα παιδιά της, μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβανόμαστε ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, που καλούνται να εκπροσωπήσουν τον δικό της λόγο και τις δικές της επιθυμίες. Η ίδια φάνηκε να μην κατανοεί τις θεμελιώδεις αναπτυξιακές τους ανάγκες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

https://www.youtube.com/watch?v=mbhFsgA6R4k

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE