Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Share on:

H επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα αποτελεί σημαντική παράμετρο για την χώρα και θα συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όσο και στην προσέλκυση νέων κεφαλαίων.

Δέκα ημερομηνίες «κλειδί» για την επενδυτική βαθμίδα της Ελλάδας περιλαμβάνει το αναλυτικό ημερολόγιο των αποφάσεων από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης για το 2023.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs προβλέπει ότι η χώρα έχει αυξημένες πιθανότητες να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα στις αρχές του 2023. Όπως επισημαίνεται η ελληνική οικονομία συνέχισε την βελτίωση της, ενώ αναμένεται πως θα συνεχίσει να έχει καλύτερη απόδοση από την ευρωζώνη το 2023.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs προβλέπει ότι η χώρα έχει αυξημένες πιθανότητες να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα στις αρχές του 2023. Όπως επισημαίνεται η ελληνική οικονομία συνέχισε την βελτίωση της, ενώ αναμένεται πως θα συνεχίσει να έχει καλύτερη απόδοση από την ευρωζώνη το 2023.

Στο ίδιο κλίμα και η Société Générale εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό η S&P να εκπλήξει τις αγορές, δίνοντας στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα ακόμη και πριν από τις εθνικές κάλπες, στις 21 Απριλίου.

Παράλληλα, όπως εκτιμά η Société, η Fitch θα αναθεωρήσει την αξιολόγηση της Ελλάδας στις 27 Ιανουαρίου, αναβαθμίζοντάς την σε BB+ με σταθερές προοπτικές (από BB με θετικές προοπτικές σήμερα).

Οι δέκα ημερομηνίες «κλειδί»
27 Ιανουαρίου: Fitch Ratings
3 Μαρτίου: Scope Ratings
10 Μαρτίου: DBRS Ratings
17 Μαρτίου: Moody’s Ratings
21 Απριλίου: S&P Ratings
9 Ιουνίου: Fitch Ratings
4 Αυγούστου: Scope Ratings
15 Σεπτεμβρίου: Moody’s Ratings
20 Οκτωβρίου: S&P Ratings
2 Δεκεμβρίου: Fitch Ratings

Με πληροφορίες της cnn


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE