Οικονόμου | Σε υστερία η Τουρκία

Share on:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Ελλάδα, τόνισε πως “παρακολουθούμε συνεχώς τον ρητορικό παροξυσμό από την τουρκική πλευρά, σε επίπεδο υστερίας πια”.

“Στόχος τους είναι να μας κάνουν να απολέσουμε την ψυχραιμία μας και να αλλάξουμε την τακτική μας. Η χώρα δεν τρομοκρατείται, ούτε πανικοβάλλεται. Η στρατηγική μας είναι σταθερή, αποδομούμε τις ανακρίβειες, διευρύνουμε την επιδραστική μας ισχύ και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να απαντήσουμε”, συνέχισε ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζοντας πως οι απόψεις της Ελλάδας μετράνε.

Πρόσθεσε ότι το να επικαλείται η Τουρκία το διεθνές δίκαιο όταν η ίδια καταστρατηγεί τα πάντα και δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο δείχνει πόσο αδιέξοδη είναι η στρατηγική της. Η Ελλάδα, σταθερά και ανυποχώρητα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Ερωτηθείς αν φοβάται η κυβέρνηση ατύχημα στο πεδίο, ο κ. Οικονόμου είπε: «Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι υπάρχει υστερία από την πλευρά της Τουρκίας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά στο διεθνές δίκαιο. Εμείς, συνεχίζουμε ψύχραιμοι και έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE