Μωβ μέδουσες| Ο λόγος που «αποχαιρετούν» την Ελλάδα

Share on:

Εγκαταλείπουν τις ελληνικές θάλασσες οι μωβ μέδουσες, οι οποίες είχαν «εγκατασταθεί» στη χώρα μας από τις αρχές του καλοκαιριού. Μέχρι τώρα προκάλεσαν φόβο σε λουόμενους καθώς ήταν αδύνατο το κολύμπι σε αρκετές παραλίες της χώρας. Πολλοί από αυτούς, ήταν οι άτυχοι που δέχθηκαν τα τσιμπήματά τους, τα οποία είναι οδυνηρά και πολλές φορές επικίνδυνα για την υγεία.

Σύμφωνα με το JellyReport του τελευταίου δεκαημέρου που βασίζεται στις καταγραφές που μπαίνουν στην πλατφόρμα του iNaturalist, οι άνεμοι της προηγούμενης εβδομάδας απομάκρυναν τις μέδουσες από τις περισσότερες παραλίες του Αιγαίου και του Ιονίου, παρουσιάζοντας σταθερή πτωτική πορεία στις ελληνικές παραλίες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη από 18 έως 24 Ιουλίου, με τους βοριάδες της εβδομάδας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε ακόμα μια μεγάλη και σημαντική μετακίνηση των μωβ μεδουσών προς τον Νότο και απομάκρυνση από τις περισσότερες περιοχές.

Οι μωβ μέδουσες θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στη Μεσόγειο. Το τσίμπημά τους είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχουν, επομένως οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τσιμπήματος.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE