Μπεκρής για Νοσοκομείο Μεταξά| Κινητοποίηση για τις ελλείψεις προσωπικού στο Φαρμακείο

Share on:

Σε στάση εργασίας προχώρησε σήμερα το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεταξά, από τις 10 εως τις 12 το μεσημέρι. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Φαρμακείου του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι αποτελεί τραγική εξέλιξη για το ΕΣΥ, το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας να έχει μείνει χωρίς φαρμακείο, επειδή αρρώστησε ο μοναδικός νοσοκομειακός φαρμακοποιός.

Ο Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας στην ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, καταγγέλλει πως η διοίκηση του Νοσοκομείου “Μεταξά” διαψεύδει ότι επικρατεί αυτή η κατάσταση.

«Δυστυχώς είναι πολλά τα θέματα που έχουν συγκεντρωθεί από τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας , αφορμή όμως στάθηκε υποστελέχωση του φαρμακείου με αποτέλεσμα να ακυρωθούν χημειοθεραπείες για καρκινοπαθείς ασθενείς.

Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να αναλάβει την ευθύνη η διοίκηση να καλύψει άμεσα τα κενά που υπάρχουν και να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Σωματείου.  

Ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας του Πειραιά είναι να υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Τα άτομα που ζητούνται για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες του Φαρμακείου είναι 2 φαρμακοποιοί, 2 βοηθοί και ένας εργαζόμενος διοικητικός υπάλληλος για να μπορεί να διαχειριστεί τον όγκο της δουλειάς. Κάνουμε λόγο για 6 άτομα την στιγμή που υπάρχει μόνο 1, ο οποίος αρρώστησε με covid και έμεινε εκτός. Καταφέραμε να φέρουμε έναν από το Τζάνειο, όμως και εκεί η κατάσταση έτσι είναι επομένως έπρεπε να ξαναφύγει, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι χημειοθεραπείες.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδουν ότι επικρατεί αυτή η κατάσταση, ισχυριζόμενοι πως τα Σωματεία λένε ψέματα.

Συνολικά οι ελλείψεις στην χώρα μας σε υγειονομικό προσωπικό πρέπει να είναι πάνω από 30,000.»

Δείτε τη συνέντευξη:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE