Μπαρμπετάκης| Εργασιακό μπούλινγκ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Μεσολογγίου

Share on:

Πρωτοφανείς καταστάσεις με ύβρεις και χειροδικίες καταγγέλλει δημοσίως το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου σε βάρος του Δήμαρχου Κώστα Λύρου.

Σε συνέντευξη του στη ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη, ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου Βασίλης Μπαρμπετάκης, καταγγέλλει τον Δήμαρχο για ακατάλληλες και παράτυπες συμπεριφορές απέναντι στους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος επιφυλάχθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες εν ευθέτω χρόνω.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, μίλησε για την ανάγκη να κρατηθεί δημόσιος ο χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δήμου, μετά από προσπάθειες του Δημάρχου να εισχωρήσει δημόσιους μηχανισμούς σε ιδιώτες.

Τέλος, αναφέρθηκε στα θέματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο δήμος καθώς και στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Ειδικότερα,

Προβλήματα με τον Δήμαρχο

«Έχουμε πολλά επεισόδια στον Δήμο μας με τον Δήμαρχο μας, καθώς η συμπεριφορά του απέναντι στους εργαζομένους του είναι απαξιωτική και υπάρχει ένα ιδιότυπο λεκτικό “bullying”. Μάλιστα, αρκετές φορές η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε χειροδικία.

Εμείς από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να έχουμε ένα πρόγραμμα συνεργασίας με όλες τις δημοτικές αρχές, όμως παρατηρούσαμε περίεργες συμπεριφορές, είτε από θέμα νομιμότητας και τυπικότητας, που δημιουργούσαν πρόβλημα είτε στη λειτουργία του δήμου είτε στη λειτουργία των συναδέλφων μας. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μόνοι μας μαζί τους, κάτι που δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στα media με σκοπό να συζητηθεί η κατάσταση και να λάβουμε μια απάντηση, όμως δυστυχώς πέφταμε πάντα σε τοίχο. Υπάρχουν πάρα πολλές ενστάσεις και ακυρωτικές αποφάσεις που έχουν βγει, παράτυπες διαδικασίες που έχει κινήσει ο δήμαρχος.»

Εισχώρηση δημόσιων μηχανισμών σε ιδιώτες

«Ο ίδιος βγήκε με την υπόσχεση πως δεν θα πειράξει κεκτημένα του δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή να κρατηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας υπηρεσιών. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν κάποιες υπηρεσίες να περάσουν σε ιδιώτες, με τρανταχτό παράδειγμα ο ηλεκτρικός μηχανισμός του εσωτερικού ελέγχου, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που υπάρχει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και που μπήκε σίγα σιγά στην τοπική και δημόσια αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος όμως θέλει να το εισχωρήσει σε ιδιώτες.
Ο δήμος φυλλοροεί αυτή τη στιγμή που μιλάμε μέσω κινητικότητας, είναι έτοιμοι να φύγουν 4-5 συνάδελφοι που είναι στελέχη της οικονομικής και διοικητικής υπηρεσίας σε μια ήδη προβληματική, από άποψη αριθμού ατόμων, λειτουργία των υπηρεσιών αυτών.

Δεν προγραμματίζονται προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, προσπαθώντας λοιπόν να εισχωρήσει υπηρεσίες σε ιδιώτες. Επειδή μιλάμε για δημόσιο λειτούργημα, για μια κοινωνική υπηρεσία για τους πολίτες θα πρέπει να γίνει σε ορισμένα πλαίσια, τα οποία αν πραγματοποιηθούν από ιδιώτες δεν λειτουργεί προς το κοινωνικό σύνολο σωστά, απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες μας. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι το κτιριακό, καθώς και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Είναι προβληματικές, το έχουμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή στον επιθεωρητή εργασίας. Είδη ατομικής προστασίας δεν δίνονται σε όλους τους υπαλλήλους. Οι σχέσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων είναι συνέχεια σε ένταση, με αποτέλεσμα να μην είναι παραγωγική η εργασία.»

Πρόβλημα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

«Το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου βρίσκεται σε μια κόκκινη κατάσταση, όπως και όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Μιλώντας με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, πραγματικά παρότι τις ηρωικές προσπάθειες που κάνει το προσωπικό, υπολειτουργεί και είναι ένα νοσοκομείο το οποίο αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί 40.000 κατοίκους μόνο στο Μεσολόγγι και αν λάβουμε υπόψιν μας και τον δήμο Ναυπάκτιας εξυπηρετεί γύρω στους 70.000-80.000 κατοίκους. Δεν υπάρχει προσωπικό, δεν μπορεί να γίνει εφημερία στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να ψάχνουμε συνεχώς τρόπους διακομιδής σε άλλο νοσοκομείο. Αν θέλει να καταφέρει να επιβιώσει το νοσοκομείο πρέπει να αποσυνδεθεί από το νοσοκομείο του Αγρινίου.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξή εδώ:

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE