Μητσοτάκης| Συνάντηση με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή

Share on:

Επίσκεψη στο νομό Ροδόπης πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός λίγο πριν παραστεί στα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους εκπρόσωπους της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, έξω από το Γενί τζαμί Κομοτηνής, στη διάρκεια περιοδείας του στο κέντρο της πόλης, και τους ευχήθηκε για τη μεγάλη γιορτή, το Κουρμπάν Μπαιράμ, που αρχίζει αύριο.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκαν οι τοποτηρητές των Μουφτειών Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ, Ξάνθης Χεμσερή Νεζντέν, Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά, οι πρόεδροι των Διαχειριστικών Επιτροπών Μουσουλμανικής Περιουσίας των τριών περιοχών, Σελίμ Ισά, Χαλήλ Καράνταη, Ιρφάν Μολλά, ο διευθυντής του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής Ιρφάν Χουσείν, ιεροδιδάσκαλοι και εκπρόσωπος των ιεροδασκάλων Θράκης.

«Η Θράκη αλλάζει, τολμώ να πω ότι αλλάζει πιο γρήγορα απ’ ό,τι αλλάζει και η υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε φορά που έρχομαι στη Θράκη με ικανοποίηση βλέπω τη μεγάλη πρόοδο που επιτυγχάνεται», δήλωσε Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλη η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Δεν θέλω να ξεχνάω ποτέ ότι ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν αυτός ο οποίος καθιέρωσε στην πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία στην Θράκη. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Στη Θράκη υπάρχει ένα Πόρισμα εξαιρετικά αναλυτικό της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό και έχουμε πρόθεση να το υπηρετήσουμε και με τη στήριξη της τοπικής Aυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, θα κινηθούμε έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες έχουν ξεκινήσει στη Θράκη να επιταχυνθούν και άλλο», σημείωσε συνομιλώντας με πολίτες της Κομοτηνής.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είναι εδώ ο πρωθυπουργός σε μία ιερή μέρα για τους μουσουλμάνους», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ιλκνούρ Κιγιτζή (το όνομα της σημαίνει «πρώτο φως»), η οποία είναι καθηγήτρια τουρκικής γλώσσας στο μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Ξάνθης. «Ζούμε πολύ ειρηνικά, δεν έχουμε κανένα θέμα, όλα καλά, η Θράκη είναι μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης ανθρώπων με διαφορετικές θρησκείες», σημείωσε.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE