Μητσοτάκης από Πειραιά| Είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης

Share on:

«Είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα αβεβαιότητα, ούτε αστάθεια, ούτε χρειάζεται πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλο».

Σε συγκέντρωση πολιτών στον Πειραιά, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «εδώ ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και ξέρετε: ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία, έχετε πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Από την άλλη, ένα τοπίο στην ομίχλη».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι εκλογές οι οποίες έρχονται έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την οικονομία, για την υγεία, για την παιδεία, για τις συντάξεις, αλλά έχουν τεράστια σημασία και για το τι θα γίνει στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής. Προσωπικά ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση της Τουρκίας αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που κρατήσαμε τη χώρα ισχυρή, που επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, που χτίσαμε συμμαχίες από τον Κόλπο μέχρι την Άπω Ανατολή και από την Ευρώπη μέχρι το Κογκρέσο».

«Θα πρέπει οι πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή να αναλογιστούν ότι ψηφίζουν για κυβέρνηση και για πρωθυπουργό που πρέπει να κρατήσει σταθερό και ασφαλές το σκάφος της χώρας σε ταραγμένα νερά και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας παράταξη», προσέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο Πειραιά, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας, Βιολογίας και Γεωλογίας – Γεωγραφίας που έγιναν με τη βοήθεια νέου διαδραστικού πίνακα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη χρήση του ψηφιακού πίνακα, μέσω του οποίου οι μαθητές είδαν τρισδιάστατες προβολές αρχαιοελληνικών ναών και παρουσίαση των διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών, συγκρίσεις διαφορετικών ειδών κυττάρων, εξήγηση της λειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος και τρισδιάστατη απεικόνιση του κύκλου του νερού.

«Η έμφαση που δίνουμε στη δημόσια εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτη. Έχει να κάνει -για εμένα- με τρία πράγματα: με το ανθρώπινο δυναμικό, καθηγητές, δασκάλους, να είναι καλά στελεχωμένα τα σχολεία μας. Έχει να κάνει με τα κτήρια, στα οποία πρέπει πάντα να κάνουμε δουλειά. Και φυσικά έχει να κάνει και με την τεχνολογία, η οποία πια είναι μία επανάσταση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης τον Πύργο του Πειραιά, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα για την αναμόρφωσή του. Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και συνομίλησε με εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Πειραιά, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, όπου ενημερώθηκε για την επίλυση των δυσκολιών που υπήρχαν στην ταχεία απονομή συντάξεων. «Έχετε κάνει, πράγματι, μια πολύ σπουδαία δουλειά. Έχετε λύσει πολλές εκκρεμότητες που έρχονταν από το παρελθόν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χαίρομαι πραγματικά διότι στον τομέα της απονομής των συντάξεων έχει γίνει σημαντική βελτίωση, αφορά στον ΕΦΚΑ, αφορά βεβαίως, πρωτίστως, και σε εσάς. Αυτό για εμένα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το κράτος μπορεί να αλλάξει, μπορεί τελικά να εξυπηρετήσει τον πολίτη όπως του αξίζει», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE