Λιγνάδης| Αποφυλακίστηκε παρά την ενοχή του – Βρήκε τα 30.000 ευρώ

Share on:

Ελεύθερος είναι από το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό, επιστρέφοντας σπίτι του.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς σε βάρος ανηλίκων αλλά του δόθηκε αναστολή ως την εκδίκαση του εφετείου, βρήκε το ποσό των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί ως εγγύηση και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και αφού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για δυο βιασμούς, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου φεύγει από τη φυλακή. Ήταν λίγο μετά τις 14:00 και αφού είχε γίνει γνωστή η παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών που θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση για την αποφυλάκισή του, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού.

Επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • εμφάνιση 3 φορές στο ΑΤ της περιοχής του
  • την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Ιουλίου.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» σχολίασε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE