Κυριακίδου για ευλογιά των πιθήκων| Ζητά συντονισμένη δράση

Share on:

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου μέσω επιστολή της προς τους Ευρωπαίους Υπουργούν Υγειάς, ζητά την συντονισμένη δράση από όλα τα κράτη-μέλη της προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ευλογιά των πιθήκων γρήγορα.

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην επιστολή της “ενθαρρύνει” τα κράτη-μέλη να ορίσουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές σε όλα τα επίπεδα εθνικής διακυβέρνησης.

Στην επιστολή αναφέρεται πόσο σημαντικό είναι επικοινωνηθεί ο δημόσιο κίνδυνος προς τα ενδιαφερόμενά μέρη και τις ευπαθής ομάδες, ώστε να δημιουργηθεί μια ευαισθητοποίηση χωρίς όμως να προκληθεί πανικός.

Σημειώνεται επίσης, ότι οι εθνικές αρχές δημόσιας υγείας θα πρέπει να συνεργαστούν τόσο με περιφερειακούς όσο και με τοπικούς ομολόγους τους ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι κλινικές πρακτικές και τα εργαστήρια που εμπλέκονται στη διάγνωση και τη διαχείριση περιστατικών εφαρμόζουν με συνέπεια τα πρωτόκολλα σύμφωνα με τις εθνικές οδηγίες.
Υπογραμμίζεται πως απαραίτητη είναι η αποτελεσματική ιχνηλάτηση επαφών και η απομόνωση των κρουσμάτων.

«Οι σαφείς προτεραιότητές μας σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι η ενίσχυση της επιτήρησης, η αναγνώριση και η αναφορά κρουσμάτων, η απομόνωση, η ανίχνευση επαφών, ο εμβολιασμός, καθώς και η πρόληψη των λοιμώξεων και οι εκστρατείες επικοινωνίας σαφούς κινδύνου σε όλα τα κράτη μέλη και τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου» αναφέρει.

«Οι προσπάθειες και οι ενέργειές σας σχετικά με την επικοινωνία και την ενημέρωση κινδύνου είναι εξαιρετικά σημαντικές καθώς υπάρχει καλά τεκμηριωμένος κίνδυνος για περαιτέρω μετάδοση σε άλλες ομάδες πληθυσμού, όπως παιδιά μικρής ηλικίας, έγκυες και ανοσοκατεσταλμένα άτομα» αναγράφεται στην επιστολή.

Τέλος, η Επίτροπος Υγείας σημειώνει πως έχει εξασφαλίσει την αγορά για πάνω από 160,000 δόσεων εμβολίων Junneos. Αυτά τα εμβόλια παραδίδονται ήδη σε πολλές χώρες και οι παραδόσεις θα συνεχίζουν τις επόμενες εβδομάδες, όπως επισημαίνεται.

Διαβάστε επίσης:

Ευλογιά των πιθήκων| Παγκόσμιο συναγερμό κήρυξε ο ΠΟΥ

Ευλογιά των πιθήκων | Ευρωπαϊκή έγκριση για το εμβόλιο της Bavarian Nordic

Ευλογιά των πιθήκων| 20 κρούσματα στην Ελλάδα – Όλοι ανδρες 24 έως 59 ετών

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE