Κυριάκος Μητσοτάκης | Πούτιν και Ερντογάν δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα

Share on:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις κινήσεις Ρωσίας και Τουρκίας ενάντια στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρωθυπουργός επισήμανε πως: «Το διεθνές περιβάλλον έχει μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν μαύρο χειμώνα. Ο πόλεμος συμπλήρωσε 6 μήνες, η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο, η τιμή του οποίου εκτοξεύτηκε κατά 10 φορές. Πρωτοφανή απειλή για ολόκληρη τη Δύση, απειλή στρατηγικού χαρακτήρα γιατί όλα δείχνουν ότι η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Κάνει παρεμβάσεις στα κράτη που υπερασπίζονται την ειρήνη. Ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Αγκυρα τονίζοντας ότι «η χώρα φυλά τα σύνορά της και θα πρέπει και η Τουρκία να κάνει το ίδιο».

Αναφερόμενος στην οικονομία και στην ενεργειακή κρίση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για τον τουρισμό, ωστόσο το διεθνές περιβάλλον προοιωνίζει ένα δύσκολο χειμώνα.

Και προσέθεσε: «Η τιμή του φυσικού αερίου έχει 10πλασιαστεί, τόνισε κάνοντας λόγο για «στρατηγικού χαρακτήρα απειλή» λόγω της στάσης της Μόσχας. Είναι οργανωμένοι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια». Όπως είπε στο ενεργειακό ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το πακέτο που είχα προτείνει προ επταμήνου: πλαφόν και αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από αυτή του ηλεκτρικού.

ΔΕΘ: «Τα μέτρα θα είναι μετρημένα»

Για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ, ξεκαθάρισε ότι « η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα. Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις», ανέφερε.

Για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός μίλησε για προκλήσεις στο εσωτερικό της χώρας. «Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE