Κοινή διαμαρτυρία των Δήμων Σίφνου και Σερίφου για την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Share on:

Με κοινή επιστολή ο Δήμος Σίφνου, και ο Δήμος Σερίφου προβαίνουν σε εντονότατη διαμαρτυρία για την «χωρίς αντικειμενικό λόγο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η εν λόγω επιστολή, έχει ως αποδέκτες μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Ανάπτυξης και επενδύσεων, τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κ.λπ.

Η αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όπως πολύ σωστά αναφέρουν, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές ακυρώσεις κρατήσεων, με αποτέλεσμα να «στραγγαλίζουν» τις τοπικές οικονομίες των δύο νησιών, σε μια περίοδο που κυρίως οι τουριστικοί επαγγελματίες, αλλά και γενικότερα οι τοπικές οικονομίες, έχουν ανάγκη για οικονομική σταθερότητα.

Με την ενέργεια αυτή, «ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα πολύμηνου σχεδιασμού των τοπικών φορέων να επενδύσουν στην έγκαιρη προβολή», -όπως αναφέρει η επιστολή- των δύο νησιών, ούτως ώστε να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες.

Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση από την πλευρά των δύο Δήμων Μήλου και Κιμώλου, αν έχει σταλεί κάποια παρόμοια επιστολή, θίγοντας το πρόβλημα.

Σαφώς η ακρίβεια δεν έχει πλήξει μόνο τη Σίφνο και τη Σέριφο. Το πρόβλημα, της υπερβολικής αύξησης των εισιτηρίων, αλλά και των καυσίμων, των ειδών πρώτης ανάγκης κ.λπ., αφορά και τα υπόλοιπα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, όπως τη Μήλο και την Κίμωλο.

Η ακρίβεια που υπάρχει μπορεί να είναι γενικότερη, μεγαλύτερο πλήγμα όμως έχουν υποστεί οι τοπικές κοινωνίες των Δυτικών Κυκλάδων, και αυτό φαίνεται καθαρά αν συγκρίνει κάποιος την πληρότητα των τραπεζοκαθισμάτων στους χώρους εστίασης σε σχέση με άλλες χρονιές.

Φέτος, τα στατιστικά μπορεί να παρουσιάζουν αυξημένη κινητικότητα κι επισκεψιμότητα, η εικόνα στα μαγαζιά εστίασης όμως και η πραγματικότητα, δεν συνάδει με τα στοιχεία. Οι αυξήσεις των τιμών στα καταλύματα και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι αυξήσεις τον προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, στα καφέ κ.λπ., μάλλον έχουν «στριμώξει» τον κόσμο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τόση πελατεία στα μαγαζιά. Άλλες χρονιές, υπήρχαν ουρές αναμονής με σειρά προτεραιότητας για να καθίσουν . Φέτος, ανά πάσα ώρα και στιγμή, υπάρχουν κενά τραπεζοκαθίσματα.

Η άνευ προηγουμένου άνοδος της ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα, η οποία βεβαίως δεν αφορά μόνο τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, καταπονεί όμως περισσότερο αυτά, σε μια περίοδο που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Να θυμίσομε, ότι δεν είναι η μοναδική επιστολή που στέλνουν τα δύο νησιά (Σίφνος και Σέριφος), θίγοντας το θέμα, αλλά προ καιρού, είχαν πράξει το ίδιο ξανά ο Δήμος Σερίφου με επιστολή του υπ. Αριθμ. 2491/3-08-2022, κι ο Σύλλογος Επαγγελματιών & Εμπόρων Επισιτισμού Σίφνου, με την υπ. Αριθμ. 4/6-08-2022 επιστολή.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE