Κακοκαιρία| 40 χιλιοστά βροχής και 2.500 κεραυνοί σε μία ώρα στην Αττική – Προβλήματα σε όλη τη χώρα

Share on:

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη στην Αττική. Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική ήταν ίσο με 39mm και καταγράφηκε στους μετεωρολογικούς σταθμούς στο Γκάζι και στη Βάρη σε χρονικό διάστημα σχεδόν μιας ώρας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε περισσότερους από 2500 κεραυνούς.

Στο παρακάτω γραφικό παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Τεράστιες καταστροφές

Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν από την απογευματινή καταιγίδα που έπληξε την Αττική, καθώς κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, πολίτες έφτασαν στο σημείο να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους ακόμα και στη μέση του δρόμου για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές από τις πλημμύρες!

Συγκεκριμένα τόσο στην γέφυρα της Χαμοστέρνας, όσο και στη Γλυφάδα, η βροχή ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι γέμισαν με νερά, τα οποία έφτασαν στο σημείο να μπουν μέσα στα ΙΧ με αποτέλεσμα οδηγοί και επιβάτες είτε να προσπαθούν να τα τραβήξουν στην άκρη, είτε ακόμη και να τα παρατούν και να φεύγουν!

Συνολικά, 109 κλήσεις δέχθηκε από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν αρκετές περιοχές της Αττικής. Από τις 109 κλήσεις, οι 102 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και οι 7 κοπές δέντρων.

Προβλήματα σε όλη τη χώρα

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας της ΠΕ Κοζάνης αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή.

Εκτεταμένα ήταν τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη όπου σημειώθηκε και χαλαζόπτωση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Καρδίτσα και Τρίπολη.

Στο Αγρίνιο, από πτώση κολώνας της ΔΕΗ ακινητοποιήθηκε όχημα και εγκλωβίστηκαν δύο άτομα.

Στη Λαμία από την έντονη βροχόπτωση, δρόμοι πλημμύρισαν, φρεάτια «άνοιξαν» από την πίεση των υδάτων.

Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, έπεσαν βράχοι. Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, χαλάζι κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες. Αρκετές ήταν και οι καταστροφές στο αγροτικό οδικό δίκτυο από πτώσεις βράχων.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE